Опоненти почали «хитати» уряд та Шмигаля

Опоненти почали «хитати» уряд та Шмигаля
Шмигалем можуть пожертвувати задля порятунку популярності Зеленського. Хто ж замінить чинного прем'єр-міністра на чолі уряду?
фото: Facebook Шмигаля

ЗМІ почали розповсюджувати чутки про відставку чинного Кабінету міністрів

Українські ЗМІ почали писати про можливу відставку уряду Дениса Шмигаля восени поточного року. Зокрема, про причини такого кроку та можливих наступників Шмигаля повідомляє з посиланням на численні неназвані джерела у владі «Українська правда».

Чиновники, як стверджує УП, аргументують можливість звільнення чинного Кабміну незадоволенням суспільства владою на фоні виснаження від війни та складної економічної ситуації. Мовляв, восени негативне ставлення до влади посилиться, тож для того, аби переключити увагу українців з президента на уряд, і планується відставка чинного уряду.

За інформацією «Української правди», кандидатом номер один є заступник голови президентського офісу Ростислав Шурма. Але, зазначає видання, Шурма сам відмовляється, бо «розуміє, що під час війни бути прем'єром – це точно не найприємніша річ».

Чотири інші кандидати, які можуть замінити Дениса Шмигаля – є членами його уряду.

Це:

  • міністерка економіки Юлія Свириденко;
  • міністр інфраструктури Олександр Кубраков;
  • міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов;
  • міністр оборони Олексій Резніков.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Офіс президента планує 4 липня на інвестиційній конференції у Лугано презентувати план «перезапуску України».

Однією із особливостей цього плану нібито є скорочення кількості міністерств через їхнє об’єднання. Кількість галузевих відомств, які входять до уряду, може зменшитися з 20 до 12.

Раніше, це ж видання так само розпускало чутки з посиланням на неназвані джерела про відставку глави СБУ Івана Баканова. Проте сам президент спростував цю інформацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: