Як Путін насміхався з паспортних даних якутського дояра (відео)

Як Путін насміхався з паспортних даних якутського дояра (відео)
Володимир Африканович (ліворуч) і Володимир Володимирович. Путін спочатку нагородив зіркою Героя якутського дояра, а потім посміявся з його по-батькові
фото з російських ЗМІ

Володимир Путін здивувався давньому латинському імені, яке віками використовують у Росії

Під час святкування Дня Росії Володимир Путін нагородив дояра Володимира Михайлова зіркою Героя Праці РФ, а потім з нього ж і посміявся. Відео з цією розмовою виклав кремлівський Telegram-канал Ria_Kremlinpool.

Зустрічаючись після нагородження із лауреатами державних премій та звань, Путін звернув увагу на те, що Володимира Михайлова по батькові звати Африканович.

Таке ім’я викликало у Путіна неадекватну реакцію.

«Для жителя Якутії та людини північної бути Африкановичем – це сильно», – заявив президент Росії і розсміявся, а за ним почали сміятися й інші присутні у залі, хто чув цю розмову.

Зазначимо, що Африкан – це давнє латинське ім’я, яке з’явилося на означення людини, що походила з Африки.

В християнській релігійній традиції є три святих з таким іменем – Африкан преподобний, Африкан мученик та Африкан Петрійський. Тож у церковному календарі, зокрема, православному, який використовує Російська православна церква, іменини Африкана відзначаються чотири рази на рік.

Відповідно, у дорадянські часи під час хрещення дітям часто давати ім’я Африкан. Так, Африканом звали відомого німецькомовного філософа-неокантіанця Шпіра, який народився 1837 року біля Єлисаветграда (нинішній Кропивницький), та радянського академіка-палеоботаніка Криштофовича (народився 1885 року у селі Криштопівка, нинішня Харківщина).

Також ім'я Африкан носили відомі російські військові діячі:

  • Богаєвський, який був одним з очільників Білого руху на півдні Росії у 1919-1920 роках;
  • Соколов, Герой Радянського Союзу, який захоплював Західну Білорусь 1939 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: