Ольга Айвазовська Громадська діячка

Референдум потрібно проводити у червні

Я сподіваюсь, що депутатам ВРУ вистачить сміливості призначити референдум щодо децентралізації на тругий тур виборів.

Я сподіваюсь, що депутатам ВРУ вистачить сміливості призначити референдум щодо децентралізації на тругий тур виборів.

Адже, референдум, як і будь-який інший процес волевиявлення повинен організовуватись, проводитись роз’язнювальна та агітаційна кампанія, пояснюватись зміст питань, всі за чи проти різних позицій. До 25 травня цей процес реалізувати в повній мірі не можливо.

В іншому випадку, ми можемо стати такими ж маніпуляторами, як і російська сторона, яка за менш ніж два тижні організували «псевдоволевиявлення в Криму». Крім того, нема жодної біди в фінансовому плані, якщо вибори Президента відбулись би у один тур. Адже, кошти зарезервовані на два, тому 15 червня могло б фінансуватись за цей рахунок. Крім того, проводити референдум за чинним законом не можна, тому ВРУ має розглядати не тільки його призначення, а і нормативно-правові підстави, закон. А з безпекової точки зору рефередум в червні дав би Україні полегшення в частині організації президентських виборів і я думаю, що всі ми розуміємо, чому. Чекаємо новин з РНБО.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: