Аннабелла Моріна Дослідниця історії Києва

Скандал навколо музею на Поштовій площі: тепер своє слово має сказати Верховна Рада

Активісти закликають чиновників прийняти рішення про створення музею на Поштовій площі
Фото: Інформатор

Місто Київ, звичайні городяни, вже дуже багато зробили для того, щоб показати: нам потрібний Музей на Поштовій

Поштова. Головне.

Сьогодні Верховна Рада розглядатиме аж дві Постанови, якi cтосуються ситуації на Поштовій площі!
У першiй (8541, подана Комітетом з питань культури і духовності) йде мова про надання Поштовiй національного статусу історії, археології, містобудування. 

У другiй (8541-1, подана депутатом Юрієм Левченко) - не лише про статус, але й про створення Національного Музею на місці розкопок. 

Цiкаво, що усі депутати, якi просувають перший проект Постанови, розповiдають про створення Музею та й Комітет ВР з питань культури і духовності ще минулої осені підтримав створення Нацмузея. 
Бiльш того, норма ця в першому проекті була, а потiм ... десь загубилась. 

Нам, звичайно, треба, щоб був і національний стасус і музей. Тому потрiбно приймати Постанову, в який буде все. Як депутати це зроблять - питання друге.

Тому ми звертаємося до усіх народних обранців! 

Пiдтримайте Музей на Поштовiй! Незалежність, сила та процвітання народу можливi, коли в нього є корені, є справжня історія. Iсторiя, в якій ненька - не вічна страждальниця, а самодостатня та велика країна. 

На Поштовій площі ми говоримо не стільки про створення якогось чергового музею, скільки про реалiзацiю Права народу на його справжню історію! Про реалiзацiю права знати, ким саме були наші предки, а, отже, і хто ми, чого ми вартi.

Ми захищаємо місце, де зароджувалася столиця України - місто Київ, де вона змінювалася на зламі епох, коли був зроблений вибір на користь християнства. Сьогодні, в річницю - 1030-річчя хрещення Київської Русі-України ми знову знаходимося на зламі епох : і церква, і держава знову відстоюють свою незалежність. Тому нам настiльки потрібні наші корені. 

Місто Київ, звичайні городяни, вже дуже багато зробили для того, щоб показати: нам потрібний Музей на Поштовій. Нам потрібний Національний археологічний музей, в якому буде представлена справжня історія середньовічного Києва - справжня історія Київської Руси- України. Тепер вибір за вами.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Дослідниця історії Києва Аннабелла Моріна: Поштову площу передали фірмі «завгоспа Януковича» за 3,6 млн грн

Битва на Поштовій площі. Майстер-клас з приборкання громадськості

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: