Андрій Клименко Журналіст, економіст і громадський діяч

Ядерний шантаж Путіна. Чому він блефує

Як дмуть вітри у цю пору року. Червона цятка – це ЗАЕС
фото з відкритих джерел

У випадку аварії на ЗАЕС, варто боятися в першу чергу росіянам та Туреччині

Стосовно прямих вербальних ядерних загроз з боку РФ («висадимо в повітря Запорізьку АЕС») – покажіть ці карти президенту Туреччини. А ще – населенню Ростовської області та Краснодарського краю. А заодно – гауляйтерам окупованого Криму та Херсонщини.

Два тижні тому – 26.07.2022 – Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень опублікувала та поширила такий висновок:

«Росія вже запустила сценарій як «ядерного стримування» очікуваного українського наступу на півдні, так і «ядерного спонукання» ЄС для примусу України до переговорів...»

Я жодного разу не фахівець в метеорології, але все ж таки за освітою (і дуже непоганою) інженер. Отже найпростіший аналіз загальнодоступних погодних сервісів свідчить про таке:

  1. Переважні вітри в Запорізькій області (крім зими) – північні та північно-східні. Взимку буває навпаки.
  2. Ці напрямки зберігаються на різних висотах, а зі збільшенням висоти розгортаються в бік Ростова-Краснодара (1 карта – починаючи зі 100 м над землею, 2 карта – з 5 000 метрів, 3 карта – більш 10 000 м).
  3. Відстань від Енергодара до Стамбула – 830 км. За швидкості вітру 10 м/с пил з Енергодару за 23 години буде над Стамбулом. За 6-7 годин – над Сімферополем.

Отже ми маємо справу з досить тупим шантажем. Мета – змусити Європу натиснути на Україну щодо припинення вогню. Ну й паралельно на президента Ердогана, який вже увійшов у роль «головного перемовника та миротворця»...

Ще одна мета – посіяти паніку та викликати нові хвилі біженців в Україні.

Впевнений, що українські та не тількі українські науковці вже змоделювали сценарії. В них точно буде, що розповісти ЗМІ.

Читайтет також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: