Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Кризовий менеджмент рівня «95 кварталу» спровокував тисячні черги на кордоні

Тисячі людей, які не планували прямо зараз вертатися в Україну — масово повертаються. Це покращить ситуацію з епідемією?

Спочатку оголошується, що через добу Україна повністю закриє кордон і перестане пускати власних громадян.

Рішення суперечливе з точки зору здорового глузду і явно антиконституційне.

Найголовнішого не було зроблено раніше і не зроблено зараз — не було забезпечено реального карантину для тих, хто в’їжджає до країни. А крок із повним закриттям кордону скоріше виглядав як спроба зняти із себе відповідальність та «робити хоч щось».

Очікувано, така заява викликає паніку. Тисячі українців, які не поспішали повертатися — налякані перспективою втратити змогу потрапити додому на довгі місяці. Вони зриваються і з усіх сил намагаються перетнути український кордон. На кордоні утворюються гігантські натовпи.

І ось тепер феноменальна новина.

Сьогоднішня заява речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка: «На даний час люди можуть перетнути кордон автівками, а також, якщо прибувають до кордону в пішому порядку (забезпечено їх перевезення автобусами)».

Тобто, ніякого закриття кордону по факту не відбулося! Кордон можна перетнути, як на автівці, так і пішки.

Для чого ж було робити ці заяви і сіяти паніку?

Результат:

1. Тисячі людей, які не планували прямо зараз вертатися в Україну — масово повертаються. Це покращить ситуацію з епідемією?

2. Спровоковані панікою натовпи на кордоні — ідеальні умови для поширення вірусу.

3. Натовпи та загальна паніка точно не сприяє якісному контролю на кордоні. Про карантин для новоприбулих взагалі мовчу.

4. Репутація України страждає.

5. Кордон далі відкритий.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: