Віктор Балога Народний депутат України

Україна не готова до зближення Заходу і Росії

Росіяни хочуть дружити з Заходом. На Заході до влади приходять політики, які закликають дружити з Росією.

Рано, чи пізно це призведе до відновлення взаємної торгівлі.

І у цій конструкції ми, зі своїми вимогами не знімати санкції, виглядаємо трохи не логічно. Більше того – сьогодні Україна є однією з перешкод на шляху зближення Заходу і Росії. І це зближення не можливе, якщо західні політики не пожертвують інтересами Україна, щоб продавати росіянам свої вина, сири і Мерседеси. І будьте певні – їхні виборці будуть від цього лише в захваті

А те, що це відбудеться – можете не сумніватися. Подивіться, хто приходить до влади в Євросоюзі, і вам все стане зрозуміло.

І Україна до цього абсолютно не готова. Наша влада більше двох років рубала халяву, не проводила необхідних реформ, жила в своє задоволення і збагачувалась. Вони думали, що можна нічого не робити, отримувати за красиві очі транші МВФ, а Росія сконає від санкцій.

А сьогодні наша економіка в такому стані, що не зрозуміло – санкції ввели проти РФ, чи проти України. При цьому наша влада продовжує вірити, що гроші заробляти не обов’язково – їх нам, як і раніше, дадуть за красиві очі і «прихильність принципам демократії».

Тому, руйнуючи свободу слова, принципи демократії, узурпуючи владу, ми самі себе ставимо поза порядком денним світових процесів.

Є інший шлях: думати про Україні і народ, і нарешті почати будувати сучасну держави, а не мавпувати та втюхувати брехню, яка призводить до розвалу країни.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: