Борислав Береза Народний депутат 8 скликання

Доля, яка чекає на російських пропагандистів

Фелісьєн Кабуга – руандійський бізнесмен, якого підозрюють в участі та фінансуванні геноциду в Руанді 1994 року
фото з соцмереж

Військових злочинців ловлять навіть через 20 років після оголошення у розгук

У Гаазі починається суд над Фелісьєном Кабугою – руандійським бізнесменом, співзасновником і головним спонсором «Вільного радіо та телебачення тисячі пагорбів» – рупора пропаганди, який розпалював міжнаціональну ворожнечу і підбурював геноцид у Руанді в 1994 році. Він переховувався 23 роки. Його заарештували неподалік Парижа. Він був певен, що його не знайдуть. Він був упевнений, що його не впізнають. Він був упевнений, що він уникне суду та покарання. Він помилявся у всьому.

Але вже раніше було засуджено пропагандистів та журналістів-підбурювачів. Засновників та директорів «Вільного радіо та телебачення тисячі пагорбів» Фердинанда Нахімана та Жана-Боско Бараягвіза засудили до довічного ув'язнення. Такого ж терміну засудили головного редактора газети «Кангура» Хасана Нгезе.

Серед засуджених до довічного ув'язнення журналістів «Вільного радіо тисячі пагорбів» виявилася і ведуча ефіру Валері Бемерики – після закриття станції вона втекла до Заїру, де її заарештували.

Довічне ув'язнення за свою діяльність також отримав відомий руандійський журналіст Бернар Мукінго, який відкрито закликав хуту озброїтися та розпочати боротьбу проти тутсі.

Популярного радіоведучого Жоржа Руджу в 2000 році було засуджено до 12 років в'язниці за підбурювання до масових вбивств.

Соловйов, Кисельов, Симоньян, Кеосаян, Шейнін, Сукабеєва, Коц, Пегов та інші пропагандони, спите? Кабуга теж спав і вірив, що з ним нічого страшного не станеться. То спіть. Поки що спите. А потім до вас прийде карма...

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: