Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Влада запустила «парашутиста» Катеринчука

У сьогоднішній заяві Миколи Катеринчука немає нічого ні спонтанного, ні нелогічного.

У сьогоднішній заяві Миколи Катеринчука немає нічого ні спонтанного, ні нелогічного. Це послідовний, заздалегідь спланований вчинок, який я передбачав давно.

Чому саме сьогодні з’явилася ця заява? Бо усі опозиційні сили разом із киянами вкрай збурені цинічним рішенням влади затягувати вибори у Києві за допомогою Конституційного суду. І вочевидь, аби дискредитувати усю опозицію, влада планомірно запустила «парашутиста» Катеринчука, аби перебити у ЗМІ негативний шквал обурення діями Банкової. Тепер на всі провладні телеефіри будуть запрошувати Катеринчука та інших опозиціонерів, аби вони між собою з’ясовували стосунки. А тим самим в очах громадськості не лише дискредитувати опозицію, а й відволікати від значно серйозніших тем, зокрема системного порушення Конституції владою, жахливого експерименту над усіма медиками і людьми так званою реформою медицини тощо.

Проте цей трюк владі не вдасться: ніхто не збирається виключати Катеринчука із фракції, і йому самому доведеться виконувати написаний для нього сценарій, показавши усій громаді своє справжнє обличчя.

Хто вирішив за Віталія Кличка, що він не балотуватиметься? Рішення нашої фракції про підтримку Кличка було одноголосним. Іншого рішення фракція не приймала. Кличко ніяких заяв з цього приводу не робив. То чи зніме свою кандидатуру Катеринчук у разі висунення Віталія Кличка? Глибоко сумніваюсь. Отже це публічне блюзнірство.

А якщо фракція «Батьківщина» висуне іншого єдиного кандидата на посаду мера (у разі відмови Кличка) і це буде член нашої фракції? Чи зніме свою кандидатуру Катеринчук у такому разі? Переконаний - ні. Бо якби він насправді хотів чесного обговорення із колегами по опозиції цього питання, то вніс би таку пропозицію на розгляд фракції, а може і на міжфракційне обговорення між партнерами по опозиції. Одначе нічого подібного Катеринчук не пропонував.

Дійсно, було б чесно і демократично провести внутрішню дискусію з партнерами і винести на розсуд громади кількох можливих найрейтинговіших кандидатів від опозиції. І за результатами опитувань узгодити єдиного кандидата. Але те, що систематично робить Катеринчук, - прямо протилежне: він розколює опозицію, спантеличує суспільство і унеможливлює такий процес.

Моя особиста думка: громада Києва однак не підтримала б Катеринчука, бо у киян є великий запит на чесного політика і досвідченого господарника. Як політик, Катеринчук дискредитував себе в очах киян ще 2008 року, коли привів дружні колони депутатів до більшості Черновецького. Як про господарника і говорити не доводиться, бо інфраструктуру Києва Катеринчук бачив лише із власних біг-бордів.

Про те, що Катеринчук зіграє свою традиційну роль на виборах у Києві (як і 2008 року), я говорив давно. Однак цей політик вдавався до всіляких особистих образ на мою адресу, переконуючи, що це не так. Сьогодні факт став очевидним усім: Катеринчук підіграє владі однозначно. Безперечно, я не чекаю на вибачення від нього, проте хотів би нагадати одну народну мудрість: красивими брехнями заїхати можна далеко, от тільки повернутися буде неможливо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: