Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Це було не під силу навіть «космічній команді». Перші сто днів нової влади в Києві

Відомий регіонал і спікер Верховної Ради, який увійшов в історію як найбільший маніпулятор із прийняттям злочинних законів, Володимир Рибак через родичів повертається у владні кабінети Києва

Відомий регіонал і спікер Верховної Ради, який увійшов в історію як найбільший маніпулятор із прийняттям злочинних законів, Володимир Рибак через родичів повертається у владні кабінети Києва. Чоловіка його внучки нещодавно призначено на посаду начальника Управління охорони культурної спадщини. У віданні цього управління знаходиться погодження та затвердження проектів будівництва і реконструкції, а також надання дозволів на забудову. Мабуть, це і є одне із найголовніших досягнень за сто днів на посаді мера Віталія Кличка.

Проте це не поодинокі паростки стилю «молодої команди» Черновецького у команді столичного голови. Сьогодні Києвом править будівельне лоббі. Саме тому їх цікавлять в основному майнові та земельні питання. Зокрема ревізія столичного майна, нещодавно ініційована головою, може призвести до остаточного «освоєння» ласих шматків київської землі. Адже серед попередніх «успіхів» уже є блокування столичними депутатами від більшості рішення про повернення Гостинного Двору київській громаді. І тільки жорстка позиція активістів, зокрема депутата Київради від Батьківщини Ігоря Луценка, та рішення суду допомогли зберегти для столиці цю архітектурну пам'ятку.

Кияни ще не забули план Черновецького про винесення столичного зоопарку за межі міста і забудову тієї території новими висотками. А вже із достовірних джерел стало відомо, що будівельне лоббі ударівської більшості, зокрема представники великих забудовників у постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землевикористання готують рішення про винесення зоопарку за межі міста та надання 40 га землі під будівництво торгово-розважальних комплексів і висоток. Це, мабуть, ще одне "велике досягнення"за сто днів...

Кияни мають знати прізвища цих міських депутатів із більшості: член партії"УДАР"Максим Микитась, водночас президент будівельної корпорації "Укрбуд", соратник колишнього мера Омельченка Петро Шилюк - президент Будівельної палати України та керівник будівельної компанії, а також екс-регіонал Сергій Левада - бізнес-партнер Василия Горбаля, з яким у 2012 році він мав спільне володіння ТОВ"Украинская инвестиционно-инжиниринговая компания". Не говорячи уже про те, що містом фактично керує перший заступник Кличка Ніконов, який також є одним із найбільших столичних забудовників! Зокрема і забудовником проекту Bionic Hill на 147 га у Біличанського лісу. Ці 147 га були виділені ще за часів Черновецького, коли Ніконов був бізнес-партнером родини. З моменту незаконного виділення цієї землі громадськість пербуває у постійний судових позовах до міської влади. Проте сьогодні процес розгляду справи активно гальмується, адже інтереси забудовника та першого заступника Кличка збіглися в одній особі!

Я звернувся із листом до Віталія Кличка, аби він публічно підтвердив або спростував цю інформацію щодо винесення зоопарку за межі міста. Якщо факт буде підтверджено, то очільник столиці має негайно припинити цей грабунок серед білого дня та дати по руках своїм заступникам, які особисто лобіюють такі процеси.

Сьогодні погляди і увага кожного громадянина прикуті до війни з агресором на сході. Тому дехто із нечистих на руку ділків у столичній владі вирішив скористатися ситуацією і реалізувати такі скандальні проекти, які були не під силу навіть "космічній команді".

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: