Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Партія регіонів та комуністи чинять антиконституційні дії

Регіональні клоуни, здається, остаточно пішли «по бєзпрєдєлу». Для особливо розумних синів донецьких териконів пояснюю.

Регіональні клоуни, здається, остаточно пішли «по бєзпрєдєлу». Для особливо розумних синів донецьких териконів пояснюю.

У статті 2 Регламенту верховної Ради України «Місце проведення та мова ведення засідань Верховної Ради» чітко йоднозначно сказано: «Верховна Рада проводить засідання в будинку Верховної Ради – місто Київ, вул. М.Грушевського, 5». Згідно зі ст.11 Регламенту Верховної Ради, «Позачергові сесії Верховної Ради можуть проводитися поза межами Верховної Ради в разі введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні, коли Голова Верховної Ради України, а в його відсутності перший заступник, чи заступник Голови ВР України, який виконує обов’язки голови ВР України, визначає місце та час проведення засідання ВР України, про що терміново повідомляє народних депутатів України».

Конституційний Суд України «У справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень статей 75, 82, 84, 91, 104 Конституції України (щодо повно важності Верховної Ради України) № 17-рп/20002 від 17 жовтня 2002 року: «Під час сесій, згідно з частиною другою статті 84 Конституції України, рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях шляхом голосування. Тому спільна діяльність народних депутатів України у режимі функціонування єдиного органу законодавчої влади – парламенту – можлива лише на засіданнях Верховної Ради України під час її сесій і неприпустима поза цими засіданнями і за межами сесії.»

З даних причин проведення так званого «пленарного засідання» Партії регіонів разом із Комуністичною партією є антиконституційним – таким, що суперечить Конституції України, Регламенту Верховної Ради України і рішенню Конституційного суду.

Фракції ПР та Компартії показали свою слабкість і втекли від розгляду питання про вибори у м.Києві та питання недовіри Уряду Азарова.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: