Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Міліція перетворилася в головного наркодилера. Кілька фактів

Напевно, багато хто помітив в статистиці злочинності ...

Напевно, багато хто помітив в статистиці злочинності, що я подавав вчора, різке – майже вдвічі – зменшення кількості виявлених фактів незаконного обігу наркотиків. Здавалося б, треба вітати МВС з грандіозними успіхами! Але хтось вірить, що в нинішній Україні наркоманів стало менше? Невже використані одноразові шприці в наших під’їздах та дворах, черги з підлітків під аптеками, кількість смертей від «передозу», доступність наркоти в нічних клубах, університетах та навіть школах – це тільки наше марево? Переможна статистика МВС свідчить тільки про одне – через тотальну корупцію, міліція перетворилася в головного наркодилера та серйозний дах для наркобізнесу. Зрозуміло, що раніше такі факти теж мали місце, але настільки масштабним це явище стало тільки в останні роки.

Наведу кілька фактів, зафіксованих з початку травня по 10 червня цього року в оперативних зведеннях МВС:

-- Травень

Прокуратурою міста Харкова відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) відносно оперуповноважених відділу БНОН Харківського міськуправління внутрішніх справ, капітанів міліції (2 особи) та старших лейтенантів міліції (2 особи).

Вони звинувачуються в тому, що 30 квітня в приміщенні згаданого міськуправління, застосовуючи заходи психологічного впливу, примусили жителя села Затишшя Харківського району гр.Х., 1975 р.н., без постійного місця роботи, зізнатися в незаконному зберіганні наркотичних засобів. Крім цього, з метою заволодіння його автомобілем “Ніссан”, примусили гр.Х. підписати розписку про отримання ним грошей у сумі 6,5 тис. доларів США від жителя міста Харкова гр.У. та передачу останньому згаданого автомобіля. Працівників міліції затримано.

Прокуратурою Херсонської області за матеріалами ВВБ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 та ч.3 ст.364 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів й зловживання владою або службовим становищем) відносно дільничного інспектора міліції сектору дільничних інспекторів міліції Суворовського райвідділу Херсонського міськуправління внутрішніх справ лейтенанта міліції. Він звинувачується в тому, що на території міста Херсона займався збутом наркотичних засобів. Працівника міліції затримано.

-- Червень

Прокуратурою міста Києва за матеріалами ВВБ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) відносно молодших помічників начальника військового наряду 2-го та 3-го взводів 8-ї роти 2-го батальйону в/ч № 2260 по забезпеченню охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав Північного територіального командування ГУВВ МВС України, молодших сержантів (2 особи) . Вони звинувачуються в тому, що займалися збутом наркотичних засобів. У військовослужбовців вилучено 50 г амфетаміну. Обох затримано.

Управлінням СБУ в Луганській області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) відносно дільничного інспектора міліції відділення дільничних інспекторів міліції Жовтневого райвідділу Луганського міськуправління внутрішніх справ, капітана міліції Х., 1979 р.н. Він звинувачується в тому, що на території міста Луганська займався збутом наркотичних засобів. У капітана міліції вилучено 6 г марихуани. Його затримано.

Одна з найбільших проблем, яка на сьогодні існує в системі МВС, — те, що в учбових закладах та багатьох підрозділах є чимало осіб, які самі вживають наркотики. Коли таких виявляють, то тихенько відраховують із навчання чи з роботи “за власним бажанням”. У подальшому саме з цих звільнених, котрі вступають у змову з діючими міліціонерами, й створюються злочинні угруповання, що займаються обігом наркотиків під “дахом” МВС. А кримінальні провадження відкриваються лише проти того, хто не входив у схему, або не ділився доходами. Ті ж «правоохоронці», що входять в долю, майже не затримуються, не документуються і в жодному разі не притягуються до кримінальної відповідальності.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: