Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Міліцейські злочини: верхівка айсберга

У підтвердження раніше наданих статистичних даних щодо криміногенної ситуації в Україні за перше півріччя 2013 року надаю витяги з оперативних зведень МВС про найбільш резонансні злочин з 30 червня по 11 липня цього року.

У підтвердження раніше наданих статистичних даних щодо криміногенної ситуації в Україні за перше півріччя 2013 року надаю витяги з оперативних зведень МВС про найбільш резонансні злочин з 30 червня по 11 липня цього року. Переважна більшість злочинів, наведених у першій частині, — нерозкриті. Проте найцікавіша друга частина — злочини, скоєні працівниками міліції. Усі ми розуміємо, що насправді це лише верхівка айсберга. (Обережно - багато букв, які, таки варто прочитати)

У період з 28 по 30 червня в місті Донецьку невідомий, шляхом пошкодження замків вхідних дверей, проник до приміщення Церкви Христа Спасителя (розташований на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку) й викрав сейф, у якому знаходилися срібні злитки загальною вагою 15 кг, а з іншого сейфу викрав 5 тис. доларів США та 3 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка).

30 червня о 22.20 у селищі Корсуні Єнакіївської міськради Донецької області на вулиці в багажнику згорівшого автомобіля Mercedes-Benz (власник житель міста Маріуполя зазначеної області гр.Х, 1975 р.н., інші дані з’ясовуються) знайдено обгорілий труп з травмою голови жителя міста Ясинуватої згаданої області гр..У, 1963 р.н., безробітного. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.І ст. 115 КК України (умисне вбивство).

2 липня о 15.00 у місті Львові на вулиці двоє невідомих заподіяли тілесні ушкодження місцевому жителю г.Х, 1984 р.н., без постійного місця роботи (госпіталізовано), відібрали в нього барсетку, у якій знаходилося 20 тис. грн., й почали тікати. Під час спроби потерпілим їх затримати, один з них здійснив постріл з невстановленої зброї в напрямок гр..Х , але не влучив, після чого правопорушники втекли. З місця події вилучено гільзу від патрона травматичної дії калібру 9 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).

2 липня в місті Донецьку під час моніторингу засобів масової інформації виявлено висвітлення на каналах телебачення факту заподіяння 29 червня на вулиці вказаного міста невідомим поранення спини, шляхом пострілу з невстановленої пневматичної зброї, місцевому жителю гр..Х , 2003 р.н., учню загальноосвітньої школи (госпіталізовано). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).

З липня о 3.50 поблизу села Василівни Біляївського району Одеської області до приміщення АЗС товариства з обмеженою відповідальністю “Рум-Петроль” зайшли троє невідомих у масках. Вони під загрозою предмета схожого на обріз мисливської рушниці оператору вказаної АЗС відібрали 3 тис. грн. виручки, після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.187 КК України (розбій).

З липня о 22.30 у місті Лубнах Полтавської області до міліції звернувся житель села Веселинівки Баришівського району Київської області гр..В, 1965 р.н., головний спеціаліст товариства з обмеженою відповідальністю “Три ведмеді”. Він заявив, що близько 1.00 у селі Іванівці Лубенського району вказаної області двоє невідомих підійшли до його автомобіля ВАЗ, у якому заявник відпочивав на узбіччі автодороги, під загрозою предмета схожого на обріз мисливської рушниці зв’язали його, викрали 1,5 млн. грн. й втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

З липня о 3.10 у селищі Романові Житомирської області невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення Романівського відділення публічного акціонерного товариства “Комерційний банк “ПриватБанк” й з терміналу самообслуговування вказаного товариства викрали контейнер, у якому знаходилося понад 6,9 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка).

З липня о 3.40 у селищі Довбиші Баранівського району Житомирської області невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення Довбишівського відділення публічного акціонерного товариства “Комерційний банк “ПриватБанк” , з терміналу самообслуговування вказаного товариства викрали контейнер, у якому знаходилося понад 4,5 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.185 КК України (крадіжка).

Упродовж ночі 3 липня в місті Ірпені Київської області невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення публічного акціонерного товариства “Брокбізнесбанк”, зламали задню панель банкомату згаданого товариства й викрали п’ять контейнерів з грошима (сума з’ясовується). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.185 КК України (крадіжка).

Упродовж ночі 4 липня в селищі Ольховатці Єнакіївської міськради Донецької області невідомі, шляхом пошкодження вікна, проникли до приміщення приватного магазину “Віал”, зламали задню панель банкомату публічного акціонерного товариства “Брокбізнесбанк” й викрали контейнери, у яких знаходилося 374 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України (крадіжка).

5 липня о 16.15 у Подільському районі міста Києва до відділення №26/71 публічного акціонерного товариства “Комерційний банк “Надра” зайшов невідомий. Він під загрозою предмета схожого на пістолет відібрав у касира вказаного відділення 50 тис. грн., після чого втік. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З. ст. 187 КК України (розбій).

7 липня о 10.30 в Оболонському районі міста Києва до приміщення приватного ювелірного магазину “Ювелірний магазин” зайшли четверо невідомих. Вони розбили вітрину та під погрозою предмета схожого на пістолет продавцю зазначеного магазину викрали ювелірні вироби на суму близько 400 тис. грн. й втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.187 КК України (розбій).

8 липня о 17.00 у місті Львові до міліції звернулася місцева жителька гр.. М., 1965 р.н., робітниця комунального підприємства. Вона заявила, що минулої ночі на вулиці зазначеного міста невідомий зґвалтував її тринадцятирічну доньку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування).

9 липня о 5.50 у місті Торезі Донецької області на території колишньої шахти “Червона зірка” знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями невідомого чоловіка віком до 45 років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

10 липня о 20.15 у місті Дніпропетровську на вулиці знайдено мертвим з вогнепальним пораненням голови та спини місцевого жителя гр.Н, 1972 р.н., безробітного. З місця події вилучено дві гільзи та дві кулі калібру 9 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

10 липня о 14.20 поблизу міста Луганська в лісосмузі знайдено в стані

гнильного розкладу труп невідомого чоловіка віком до 50 років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

8 липня о 16.30 на околиці міста Фастова Київської області в лісі знайдено мертвою невідому жінку віком до 60 років. За висновком судово-медичної експертизи, проведеної 9 липня, її смерть сталася внаслідок травми голови. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Міліцейські злочини

Великоолександрівською міжрайонною прокуратурою Херсонської області відкрито кримінальне провадження за ч.2ст.189КК України (вимагання) відносно слідчого СВ Великоолександрівського райвідділу УМВС України в згаданій області капітана міліції С. 1986 р.н., та жителя селища Великої Олександрівки згаданої області гр.З. Вони із застосуванням фізичного насильства вимагали в жителів указаного селища Радянського та Самойленка 15 тис. грн. за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень гр.З.

Прокуратурою Донецької області за матеріалами УСБ України й ВВБ відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) відносно оперуповноважених відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Горлівського міськуправління ГУМВС України в зазначеній області капітана міліції Ч., 1979 р.н., та лейтенанта міліції І., 1990р. народження. Вони звинувачуються в тому, що на території міста Горлівки вказаної області займалися збутом наркотичних засобів через невідому особу з метою подальшого документування цього факту та отримання незаконної грошової винагороди за непритягнення до відповідальності осіб, які придбали наркотичні засоби.

Прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.372 КК України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) відносно слідчого СВ Дніпропетровського міськуправління ГУМВС України в згаданій області старшого лейтенанта міліції Л., 1988 р.н. Він звинувачується в тому, що в минулому році незаконно порушив дві кримінальні справи відносно громадян Х та У за незаконне заняття гральним бізнесом.

Прокуратурою Голованівського району Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство) відносно дільничного інспектора міліції сектору дільничних інспекторів міліції Голованівського райвідділу УМВС України в зазначеній області лейтенанта міліції М., 1991 р.н., та помічника оперативного чергового чергової частини вказаного райвідділу молодшого сержанта міліції Н., 1990 р.н.. Попередньо встановлено, що вони вночі 1 липня в селі Розкішному Голованівського району на вулиці, перебуваючи поза службою, під час раптово виниклої сварки заподіяли тілесні ушкодження громадянину Російської Федерації Д. 1985 р.н. (мета перебування в Україні з’ясовується). Іноземця госпіталізовано.

У селі Трепівці Знам’янського району Кіровоградської області в результаті проведення слідчих дій затримано міліціонера відділення № 1 взводу № 2 роти № 2 полку міліції спеціального призначення ГУМВС України в місті Києві сержанта міліції Б., 1988 р.н. Попередньо встановлено, що він уночі 3 липня у вказаному селі, шляхом пошкодження вікна проник до приміщення продуктового магазину приватного підприємця Н. й викрав алкогольні напої та цигарки (частину викраденого вилучено). За даним фактом слідчим відділом Знам’янського міськвідділу УМВС України в зазначеній області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка).

Прокуратурою Тернопільської області за матеріалами ВВБ відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) відносно начальника відділу оперативних розробок УДСБЕЗ УМВС України в зазначеній області майора міліції Г., 1980 р.н., начальника сектору ДСБЕЗ Чортківського райвідділу вказаного УМВС майора міліції Б., 1977 р.н., заступника начальника оперативного управління Головного управління Міністерства доходів та зборів України в згаданій області і підполковника податкової міліції Я. та начальника відділення організації боротьби із розкраданням бюджетних коштів та їх легалізації цього ж оперативного управління підполковника податкової міліції Х.

Вони вимагали 40 тис. грн. неправомірної вигоди від приватного підприємця Х. за непроведення перевірки його підприємницької діяльності. Правопорушників було затримано під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 20 тис. гривень.

Глухівською міжрайонною прокуратурою Сумської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) відносно оперуповноваженого сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Глухівського райвідділу внутрішніх справ капітана міліції Б., 1984 р.н., та жителя Глухівського району гр.. К., охоронця ТОВ “Шалигінське”. Вони звинувачуються в тому, що 7 червня цього року на околиці села Заруцького вказаного району заподіяли тілесні ушкодження місцевому жителю гр.З, 1983 р.н., без постійного місця роботи, та змушували його зізнатися в скоєнні кримінального правопорушення.

Слідчим відділенням Волноваського райвідділу ГУМВС України в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство) відносно старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку лінійного відділу на станції Волноваха УМВС України на Донецькій залізниці майора міліції Р., 1979 р.н. Він звинувачується в тому, що ввечері 22 червня в місті Волновасі на вулиці, з хуліганських спонукань, заподіяв тілесні ушкодження місцевим жителькам — матері та дочці Л. (1946, 1996 р.н., пенсіонерка й без постійного місця роботи) та пошкодив їх автомобіль. Одну з потерпілих було госпіталізовано.

Слідчим відділенням Новосанжарського райвідділу УМВС України в Полтавській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) відносно колишнього міліціонера спеціальної роти судової міліції “Грифон” при УМВС України в згаданій області старшого сержанта міліції Т., 1987 р.н.. Він звинувачується в тому, що ввечері 29 червня в селищі Нових Санжарах на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження місцевому жителю К., 1983 р.н., без постійного місця роботи (медичну допомогу було надано без госпіталізації).

5 липня о 3.00 на околиці села Дубовичів Кролевецького району Сумської області інспектор Шосткінського відділу ДСО УДСО при УМВС України в зазначеній області Х., 1971 р.н. (вільнонайманий працівник), з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече жителя міста Кролевця гр.Я., 1971 р.н., без і постійного місця роботи (госпіталізовано). Зброю вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

11 липня Прокуратурою Запорізької області за матеріалами УСБ України в згаданій області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.307 та ч.3 ст.364 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів й зловживання владою або службовим становищем) відносно оперуповноваженого сектору БНОН лінійного відділу на станції Запоріжжя УМВС України на Придніпровській залізниці капітана міліції М., 1985р. народження. Він звинувачується в тому, що на території міста Запоріжжя займався збутом наркотичних засобів. Працівника міліції затримано.

11 липня Прокуратурою Полонського району Хмельницької області за матеріалами ВВБ відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) відносно дільничного інспектора міліції сектору дільничних інспекторів міліції Полонського райвідділу внутрішніх справ старшого лейтенанта міліції К., 1981р. народження. Він звинувачується в тому, що впродовж січня — квітня цього року складав фіктивні довідки та рапорти, щодо здійснення адміністративного нагляду за жителем села Титьківа згаданого району гр. К.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: