Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Розстріл мера Феодосії. Пять головних версій замаху

Бартенєв відомий тим, що в 90-ті роки входив до потужного злочинного угрупування Бєлого в Криму

Сьогодні, біля першої ночі, коли мэр Бартенєв повертався з підготовки до святкування Дня Феодосії, невідомі поранили його з обріза, зарядженого, за попередньою інформацією, жеканом – спеціальним патроном для полювання на великого звіра. Стріляли в спину, тобто нападників він бачити не міг. Жекан застряг у легенях, меру вже зробили дві операції, роблять третю. Стан – критичний.

Вже не вистачає пальців рук, щоб перерахувати скільки за останній час вбито керівників органів місцевого самоврядування в Криму.

Бартенєв відомий тим, що в 90-ті роки входив до потужного злочинного угрупування Бєлого в Криму. Мав «поганяло» «Майор», очолював підприємство по перевалці нафтопродуктів. Отримав звання Героя України, хоча за часів СРСР директору автозаправки ніколи не дали б звання героя соцпраці.

Якраз по цьому випадку версій може бути сотня, наведу лише основні:

- Контрабанда нафтопродуктів, яка кришується керівництвом Автономії і місцевими правоохоронцями. Це коли кораблі стають на рейд в морі, а по підведеним до них трубам нафтопродукти перекачуються у спеціальні сховища. Я неодноразово робив депутатські запити з цього питання, але результатів – нуль.

- Переділ землі між Феодосією і Приморськом – так званого «Золотога пляжу».

- Переділ землі, що почався між Феодосією і Коктебелем через те, що Могильов всупереч закону «Про місцеве самоврядування» зняв законно обраного мера Коктебелю Булегу і призначив підконтрольну людину. Булега не йшов на перерозподіл цієї землі.

- Інші земельні питання, що належали до сфери компетенції Феодосійської ради.

- Активізація ОПГ Бєлова, який повернувся до Криму і приятелює з міліцією.

На сьогоднішній час ніхто з керівництва МВС не виїхав в Феодосію, що свідчить про те, що міліція хоче видати замах на мера за звичайне хуліганство.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: