Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Чи стали ми менше пити і курити?

Не смішіть Станіславського, бо перевертається вже в гробу від брехні нашої влади, яка стверджує, що українці стали менше пити і курити?

Не смішіть Станіславського, бо перевертається вже в гробу від брехні нашої влади, яка стверджує, що українці стали менше пити і курити?

Отже, суха статистика: за даними Держкомстату, кількість виробленої горілки з вмістом спирту порівняно з 2012 роком складає всього 82,1%; лікерів та інших спиртних напоїв — 97,7%; вина ігристого шампанського — 90,1%; вина виноградного — 96,2%; пива солодового — 96%; сигарет із вмістом тютюну — 85%; напоїв безалкогольних — 95,9%.

При Радянському Союзі не було ні Міністерства доходів і зборів, ні такої великої кількості правоохоронних органів, але надходження у вигляді акцизів та інших податків від реалізації лікеро-горілчаних та тютюнових виробів були основою наповнення держбюджету. За ці кошти утримувався не тільки Союз, але і його сателіти по всьому світу.

На сьогодні, судячи зі статистичних даних, держава втратила контроль за виробництвом та реалізацією лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. А головне те, що спад виробництва цієї продукції не є показником того, що ми стали менше пити й курити. Це свідчення, що, по-перше, держава не добирає податків через декриміналізацію контрабанди, якою лікеро-горілчані й тютюнові вироби завозяться до нас, а, по-друге, ця продукція масово виробляються у вигляді контрафакту.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: