Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Українець засуджений в Британії: куди дивилась наша міліція?

Загальнонаціональна ганьба і набуття іміджу терористичної держави сталося через бездіяльність МВС України.

Загальнонаціональна ганьба і набуття іміджу терористичної держави сталося через бездіяльність МВС України.

25 річний житель м. Дніпропетровська, Павло Лапшин, який засуджений у Великобританії за терористичну діяльність, згідно Кримінального Кодексу України мав би сьогодні сидіти в українській тюрмі, а не ганьбити Україну на весь світ.

В оперативній інформацій від МВС України від 08 серпня 2010 року, яка надсилалася до ВР України від МВС України, вказана наступна подія: « 7 серпня 2010 року о 5.00 год. У м. Дніпропетровську на останньому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в квартирі Лапшина 1988 року народження, без постійного місця роботи, стався вибух. Люди не постраждали. Вибухом вибито вікна, та пошкоджено міжкімнатні перегородки в зазначеній квартирі».

Хоча дії останнього підпадали під дію статті 263 ( 1) « незаконне виготовлення, переробка, чи ремонт вогнепальної зброї, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв» карається позбавленням волі від 3-х до 7-ми років.

Кримінальна справа у відношенні останнього була закрита, а Павло Лапшин був притягнутий до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство у вигляді штрафу.

Тому всі розмови друзів, викладачів учбового закладу, де він навчався, і які його рекомендували до навчання у Лондоні, що це хлопець з незаплямованою репутацією, і за ним нічого крамольного не водилося, не відповідають дійсності. Як би правоохоронні органи в той час проявили по даному питанню принциповість, то Україна могла б уникнути загальносвітової ганьби.

Також можна було б уникнути серії терористичних актів, які пролунали у м. Дніпропетровську у 2012 році.

16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса 52 в урну було закладено радіокерований вибуховий пристрій прямо біля центрального універмагу міста.

Від вибуху погиб 27-річний фінансовий директор однієї з фірм м. Дніпропетровська. Але заходів по встановленню винних вжито не було.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: