Геннадій Друзенко Правник, громадський активіст

Покрова Пресвятої Богородиці. Що це свято означає для українців

Покрова була одним з найголовніших свят запорозьких козаків
малюнок: Нікіта Тітов

Давид здатний перемагати Голіафа

Покрова – одне з найбільш українських свят. Свято, яке нагадує нам, що моральна правда важливіша за грубу силу. Що Давид перемагає Голіафа. І сила Божа часто проявляється у людській немочі.

Свято Покрови – це про вміння засвоювати уроки поразок. Бо в його основі – легенда про те, як наші войовничі пращури, що прийшли грабувати Царгород-Константинополь, відступили, бо Господь вступився за слабших.

Звичайно, далеко не завжди у війнах перемагає той, на чиєму боці моральна правда. Історія знає безліч несправедливих воєн, в яких ресурси і ефективна організація воєнної машини перемагали справедливість.

Але нинішня війна України проти путінської Росії – це саме про засвоєний урок, який отримали наші пращури і який символізує свято Покрови. Давид здатний перемагати Голіафа. Переконання, що правда по нашому боці, вдесятеро збільшує нашу здатність чинити опір. Відчуття, що цього разу з нами Бог, робить нас непереможними!

14 жовтня, крім Покрови, також відзначається День захисників України
14 жовтня, крім Покрови, також відзначається День захисників України
малюнок: Нікіта Тітов

Усіх зі святом!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: