Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Російські спецслужби небезпечні лише своїми дурнями

Те, що відбулося в Солсбері, мусить бути ще одним аргументом для введення візового режиму з РФ

Головний наслідок шпигунського скандалу з невдалим отруєнням Скрипалів є переконання всього світу у тому, що у Росії вже немає спецслужб.

Ніхто не сумнівається, що у Росії одна з найжорстокіших та аморальніших влад у світі. Тим не менш, РФ поважали і боялися, тому що свою жорстокість вони могли реалізувати на будь-якій точці планети практично безперешкодно.

Але виявилося, що ніякої грізної наддержави Росія немає. Є конгломерат банд під номінальним керівництвом Путіна, котрі, купаючись у нафтодоларах останніх десятиліть, втратили навички суперагентів КДБ.
Не варто боятися великої Росії.

Ніяких демонічних і потужних спецслужб у неї вже давно немає. Є лише мільярди доларів, котрі вливаються у ЗМІ, щоб ті плодили ілюзію про силу російського війська та ГРУ з ФСБ.

Насправді все це картонні симулякри, за якими – такі ляпи, як паспорти суперагентів з контактними даними Міноборони у відкритій базі даних.

Протистояти такій державі можна, в цьому немає нічого нереального. Знавіснілі всьому світові за повної безкарності і відсутності гідного противника всередині країни, показують безпорадність, коли потрібно виконувати реально складні завдання на ворожій території.

В Англії вони зазнали повного фіаско. Скрипаль живий, постраждали лише випадкові люди. В Сирії вони не можуть захистити свій основний аеродром від непрофесіоналів-партизан, котрі борються проти Асада. В Чечні та Інгушетії продовжується партизанська війна.

Росія небезпечна хіба що своїми дурнями, озброєними і непередбачуваними.
Такій державі можна протистояти. Неважливо, скільки росіян вийдуть проти нас – їх можна бити.

Головне – поставити перед собою ціль, щоб відповідні напрями очолили мотивовані та розумні люди.

Головне – не перетворювати військо і розвідку у обслугу своїх політичних та комерційних інтересів.

Головне – не поширювати ворожу агітацію про силу їх війська та держави.

P.S. До речі, те, що відбулося в Солсбері, мусить бути ще одним аргументом для введення візового режиму з РФ. Очевидно, що необхідність отримувати українську візу стане ще однією істотною перешкодою для російських агентів, враховуючи їх нинішню невисоку підготовку.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: