Сергій Каплін Політик

Моліться, Вікторе Федоровичу!

У п'ятницю, Окружний адмінсуд Києва заборонив мені проводити акції протесту в центрі столиці.

У п'ятницю, Окружний адмінсуд Києва заборонив мені проводити акції протесту в центрі столиці. Офіційний привід - позов Київської міськадміністрації, її голови Попова, позов проти мене як керівника Руху простих людей і Народної антикорупційної армії.

Саме ці організації подали заявку на проведення безстрокових акцій протесту в підтримку «Врадіївської ходи».

До слова, в ході вpzkb участь близько 20 осіб: один нардеп і ще шість ударівців, один представник Батьківщини, три мешканця Врадіївки, один з Врадіївського району, решта - члени шанованих громадських організацій та кілька жертв міліцейського свавілля.

Учасники акції протесту мали повне право перебувати на майдані вночі, розгін акції Беркутом однозначно незаконний. Я вже звернувся до МВС і прокуратури, абі діям Беркута була дана відповідна правова оцінка. На мою думку, це був злочин перед народом України. Прийде час і винні в цьому свавіллі опиняться за гратами. За такі дії, Беркуту варто було б «відкрутити голову і обрізати крила». Це не перше побачення «ходи» з ними. У Фастові, абі їх зупинити, мені довелося спускати шини на їхніх автобусах.

Повернемося до ришення суду. Офіційна причина заборони - підготовка до заходів приурочених святкуванню 1025 річчя хрещення Русі. Неофіційну версію знає вся країна: режим боїться простих людей, особливо союзу народу і нового покоління політиків. Політиків які особливо не вибирають виразів і зброї або методів що б боротися з диктатурою. Ми оскаржимо рішення «суду Януковича» про заборону протестувати людям проти міліцейського свавілля, оскаржимо що б ще раз подивитися на злочинний оскал «судової системи сім»ї», системи яка скаліться на свій народ і його справжні цінності.

Святкування так святкування ... Що ж моліться, Вікторе Федоровичу ... У ці дні, в дні святкування 1025 річчя хрещення Русі, моліться і просіть Бога, що б, що встав з колін українській народ, помилував «вашу сім'ю» або навпаки, що б ваша «політична смерть» була не такою трівалою та болісною, була миттєвою і не помітною для вашої зграї.

По-перше, я виконаю будь-яке рішення суду: акцій на майдані не буде. Там буде громадська приймальня народного депутата, лідера Руху простих людей і Народної антикорупційної армії - ударівця Сергія Капліна.

По-друге, владу чекає сюрприз: ми розпочинаємо другий етап «Врадіївської ходи». Її мета - провести справжній і останній протест. Ми наступимо на горло «сімейної гідри» і не відступимо, поки не почуємо її останній подих, не побачимо її останні судоми.

Що б хто не говорив, але я вважаю злочином, кликати людей на непідготовлений майдан, зіштовхувати їх із озбройними «до зубів» беркутівцями, кількість яких вдесятеро більше від наших громадян. Злочин перед своїм народом - кликати людей вночі в намети, у розпечений політичний казан, кидати їх у вируючий кратер «вулкану протистояння влади і народу».

Потрібно перестати бути наївними: «режим нелюдів» не дивиться в очі протестувальникам, не розбирає їх на жінок і чоловіків, дітей і старих. Він, як полум'я з утроби диктатури, знищує і зачищає землю від простих людей. Потрібно перестати бути цинічними і смакувати чергове криваве місиво відчайдушних громадян і озбройного розгніваного спецназу. Неприпустимо пливти по річках з народної крові до параламенту у депутати або до іншого політичної пристані. Я більше нікому не дозволю це робити зі своїм народом. Нікому.

Підготовлений майдан - це 100 000 українців, 80% - киян, 20% - з регіону. Підготовлений майдан - це наявність бездоганної стратегії боротьби. У нас є всі шанси. Вслухайтеся у ці цифри: 40% громадян України вважають самосуд допустимим або єдиним інструментом правосуддя, міліції довіряє лише 1% населення країни, 70% вважають міліцію найкорумпованішою з усіх дерінстітутів, 30% готові вийти на акції протесту, увага 4% зі зброєю (дослідження Фонду Демократичні ініціативи та Центру ім. Разумкова).

Моя стратегія.

По-перше, ядром повинні стати ті, хто ніколи не піде з цього «п'ятачка свободи на майдані» - ті, хто зазнав тортур від міліції. Я відкриваю інтернет-приймальню в фб та стаціонарну приймальню народного депутата на майдані. Вона працюватиме виключно з скаргами громадян на міліцію. Я особисто запрошу кожного скривдженого міліцією приєднатися до ядра протесту на майдані.

По-друге, я продовжую «врадіївський ходу». Ми підемо, тепер, в кожен двір Києва. Для чого? Що б об»єднати всіх неформальних лідерів столиці, всіх громадських активістів, всіх тих, хто допоможе створити громадянську мережу небайдужих киян.

Наш план - 100 000 контактів, 100 000 свідомих громадян з яких ми «візьмемо слово» вийти в визначений час на головну площу столиці. 100 000 - це перемога над Беркутом, режимом, Януковичем.

Це не просто. Махатма Ганді, на свою ходу і соляній бунт, витратив кілька років. Він звільнив Індію від колоніальності та імперії. Ми готові витратити більше. Я йду до людей передусім як лідер Руху простих людей і Народної антикорупційної армії, в останню чергу як народний депутат України і політик.

По-третє, ми дамо кожному в руки зброю - газету «Іскра простих людей» та інтернет-ресурси Народної антикорупційної армії (НАА), Руху простих людей. Не буде байдужа до нашої боротьби і моя партія. Через ці інструменти мі будемо інформувати про кожний крок і наш щоденний план.

Четверте, ми відкриємо фронт боротьби в парламенті.

УДАРом вже ініційовано розробку нового закону європейського типу «Про поліцію». Система отримає нове ім'я, буде скорочено кількість поліцейських, зростуть зарплати, буде проведена повна переатестаціі особового складу. Підвищення зарплат і скорочення кількості поліцейських, наступне збільшення ефективності її роботи в Естонії призвело до підвищення довіри до поліції до 90% з 26%.

Ще. Вдумайтеся на 100 000 українців ми маємо 358 міліціонера. Армія міліції втричі більше звичайної армії. У Канаді 199, Швеція - 210, США - 256, Польща 261. Ми віддаємо на міліцію щорічно 16 мільярдів гривень податків, щороку накидаємо міліції на 1-2 мільярди більше до попереднього бюджету. Разом з тим, за 2012 рік на міліцію поскаржилося 114 000 громадян, тільки по 320 скаргам порушено кримінальні справи.

Сруктура буде оптимізована як це було зроблено свого часу в Шотландії. Грамотна політика управління, продаж зайвої нерухомості, скорочення шатату міліцейських начальників, оптимізація витрат і централізація управління призвела до блискавичного скорочення злочинності на чверть.

Буде засновано новий суспільно-державний орган народного нагляду за поліцією. Правозахисники, як це в Польщі, зможуть зайти в будь-який найтемніший куток міліцейських лабіринтів. Мене ж з журналістами у Фастові просто не пустили проінспектувати 16 фастівських камер для тортур. Ми були змушені «штурмувати» РВВС і вимагати показати злощасні камери.

Гасло «міліція з народом» змініть на «міліція під народом» - як це, наприклад, в Польщі, де створено такий же громадський орган з нагляду за міліцією. Зокрема завдяки відкритості, за короткий час, довіра зросла з 23% до 76%. У нас громадський контроль «помирає на папірцях» підконтрольних громадських рад, куди посаджені синки і пасинки генералів, посаджені що б зайняти чергу до міліцейського корита.

Новій закон дозволить використовувати кращі антикорупційні практики.

Перше, впровадження в побут детектора брехні і його використання для контролю над поліцейськими, по-друге - можливість провокації поліцейського на хабар, третє - обов'язкове декларування доходів поліцейського і членів його родини, близьких родичів. І так далі. Ми маємо понад 100 ідей конкретного реформування. Ми обговоримо закон в кожному кутку країни - в селах, райцентрах, містах, з експертами і простими людьми, міжнародними консультантами.

Найважливіше.

Я точно впевнений в двох речах.

Перше, невелика група учасників врадівеской ходи, ніколи не піде з «п'ятачка справедливості» навпроти майдану. І це не буде, лише більмо в оці Януковича і його «соратників». Це осколок народного врадіївського бунту, він потрапив в тіло режиму, він буде нити нескінченно.

Друге, я депутат Ради, який пройшов ці півтисячі километрів разом з іншими простими людьми, пройду наступні тисячі километрів по столиці та іншим містам і селам, пройду щоб підняти народ з колін, розбудити і привести вимагати справедливості і реформ. Закликаю, своїх колег йти з людьми і до людей, приєднуватися до нас. Ми повинні допомогти моббілізаціі людей для остаточного удару по режиму. Ми зобов'язані йти в двори, від дверей до дверей, йти і звати киян, харків'ян, львів'ян, у кожному місті і райцентрі, селищі і селі, на фабриках і заводах, офісах, школах, лікарнях, кликати на «штурм диктатури», кликати для захисту Батьківщини і кожного українця.

Отже, я йду далі в кожен дім; ми будуємо армію що б протистояти режиму; ми зробимо цю боротьбу розумною, безкомпромісної і останньою перед процвітанням моєї батьківщини і нашого народу.

P.S. Важливо. Трохи історії для Януковича і Захарченка.

Лос-Анжелес, США. 29 квітня 1992

26 річного Роді Кінга побили 4 поліцейських. Через три дні на вулиці америки вийшли сотні тисяч американців: погроми і деміонстраціі протягом 6 днів. Загинуло 53 людини, заарештовано 12 000, втрати 1 млд. доларов, в «примерения» брали участь близько 30 000 різного роду правоохоронців. 29 квітня стало днем Родні Кінга.

Передмістя Парижу, Кліс-сю-Блуа. Франція. 27 жовтня 2005

Двоє підлітків ховаючись від поліції згоріли в трансформаторній будці. Демонстрації проходили на протязі місяця. Спалено 10 000 автомобілів, є вбиті, близько 1000 заарештованих.

Туніс. 17 грудня 2010

Вуличний торговець фруктами спалив себе на знак протесту проти свавілля міліції яка конфіскувала його товар. Наслідки - початок арабської весни, відставка багаторічного президента бен Алі, 219 убитих, півтисячі поранених, збитки близько 2 млд. доларів. Центральну площу названо на честь Мохамеда Буазізі, який став «героєм революції» ...

Далі буде ...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: