Сергій Каплін Політик

Чи готовий Янукович до війни з Росією?

Війна так війна.

Війна так війна. Росіяни, точніше іх керівництво розпочало відверту економічну війну проти України. Звичайно, на моєму місці будь-який інший опозиціонер вже б кричав: чому російські підводні човни досі в Криму, чому ми ще купуємо кілька тисяч видів їх товарів, в кінці-кінців чому наша труба транзитує їхній газ, чому ми слухаємо їх пісні і так далі.

Ні, я скажу інакше. Абсолютно зрозуміло, що ми не маємо головнокомандуючого, ми не маємо уряду і президента, в політичному сенсі ми просто "дипломатичне м'ясо". Поведінка російського МЗС по відношенні до уряду Азарова нагадує статевий акт із збоченнями. Скоро до цих знакових процесів долучаться інші партнери Росії.

Ми не маємо лідера націі, головнокомандуючого! Цю війну необхідно було спрогнозувати за кілька років до українсько-європейської кульмінації. Янукович мав вжити глобальних запобіжних заходів, заходів випередження. Я вже не говорю про повний провал реформ у галузі енергозбереження, зовнішньоекономічоі політики, диверсифікаціі експорту, політики заміщення імпорту та розвитку внутрішнього ринку.

А чи готовий Янукович до війни? Чи готовий він об'єднати країну, щоб виступити проти загроз її суверенітету та незалежості? Україна витрачає час для перезавантаження своєї історії, цей режим краде у пенсіонерів шанс при житті відчути себе людиною, а не істотою над якою знущається невгамовний реформатор Азаров; режим краде у студентів та їхніх батьків право жити, а не існувати від кредиту до кредиту. Скільки ще будемо помилятися, терпіти, знущатися над собою, скільки ще треба стерпіти принижень, щоб зупинити їх, зупинити один раз і назавжди.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: