Юрій Кармазін Екс-народний депутат України

Чи вірить нинішня влада в божий суд?

Як назвати те, що роблять з Юрієм Луценко і чи вірять наші керманичі в Божий суд?

Як назвати те, що роблять з Юрієм Луценко і чи вірять наші керманичі в Божий суд?

Як один з авторів Кримінального та Кримінально – виконавчого кодексу України - висловлюю свій погляд на засудження та відбування покарання Луценко.

Думаю, що маю на це право ще й як прокурор, суддя, адвокат, лідер політичної партії, Громадянин України. Вивчивши документи щодо засудження Юрія Луценко, усвідомлюю, що в його діях нема не тільки складу, але й події злочину. За що ж тоді він позбавлений волі, що рухало суддями, за діями яких я спостерігав в залах судових засідань по справах Луценко?Що сьогодні думає керівництво пенітенціарної системи, хто деригує і координує дію пенітенціарників і «Беркуту»? Вчора вранці на роботу в клініку «Оберіг» не могли потрапити навіть лікарі.

Очевидно, що не начальник колонії і не начальник начальника цим керують.

У мене, як у народного депутата, були претензії до роботи Луценка - міністра МВС, безумовно ця робота не була професійною, приходилось критикувати Юру, ставити в пр иклад його батька Віталія, з яким мав честь працювати в Верховній Раді – порядна була людина, світла йому пам'ять. Але я робив те відкрито, в тому числі і з трибуни. Як реагував Юрій на критику? Правильно. Робив висновки. То за що ж тримати зараз його під вартою і знущатися? Якщо злочину він не вчиняв то очевидно, що за політичні погляди!

В Монакській декларації і резолюції, прийнятій Парламентською асамблеєю ОБСЄ 5-9 липня 2012 року, асамблея «настійливо закликає українську владу забезпечити здоров’я і гарантувати медичне обслуговування ряду колишніх посадових осіб Уряду, що знаходяться в тюрмі, включно з Луценком, Тимошенко, Іващенком і дозволити, без будь яких попередніх умов, медичний огляд і, при необхідності, лікування незалежними лікарями за межами тюрми і за межами України». Соромно для держави, яка головує в ОБСЄ, не виконувати її декларації і резолюції. Сподіваюсь, що для всіх, хто вміє читати це очевидно! В статті 8 КВК України передбачено право засудженого «На охорону здоров’я в обсязі встановленому Основами законодавства України про охорону здоров’я…», відповідно про Основи законодавства про охорону здоров’я: «здоров’я – стан повного фізичного, душевного та соціального благополуччя, а не тільки визначеність фізичних хвороб і фізичних дефектів».

Коли до людини в лікарні не допускають 5 діб адвокатів, змушують лікарів не надавати належний медогляд після операції з видалення кількох новоутворень у кишковику, при наявності кровоточивих ран, захворювань на «тиху смерть» - в цей час лікарню оточує «Беркут», на утримання якого йдуть неабиякі народні кошти. Отже, ті хто це робить, в тому числі і діючі ограни, порушують Конвенцію ООН проти катування та інших жорстоких, нелюдських та принижуючих гідність видів поводження та покарань від 10 грудня 1984 р. в Конвенції термін «катування» означає будь-яку дію, якою будь-якій особі навмисне заподіюються сильні біль або страждання , фізичне чи моральне, щоб отримати від неї чи від третьої особи відомості чи визнання покарати її за дії, які вчинила вона або третя особа чи у вчиненні яких вона признається, а також залякати чи примусити її, або третю особу чи з будь яких причин, що ґрунтується на дискримінації будь-якого впливу, коли такий біль, або страждання, заподіюютьс я державними посадовими особами чи іншими особами, які виступають як офіційні з їх підбурювання чи з їх мовчазної згоди».

Ми, українці, в ст. 127 КК України, передбачили визначення катування, як умисне заподіяння сильного фізичного болю, або фізичного чи морального страждання, шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій, з метою примусити потерпілу особу чи іншу вчинити дії, що суперечать їх волі, у тому числі, отримати від нього, або іншої особи, відомості чи визнання або з метою покарання його чи іншу особу за дії, скоєні ним або іншою особою чи у скоєнні яких він або інші особи підозрюється, а також з метою залякування чи дискримінації його або інших осіб».

Аналіз наведених норм показує, що все що зараз відбувається, щодо Луценка охоплюється назвою - «катування». Тільки залякати хочуть не лише його, завдати болю не лише йому, членам його родини, а залякати кожного з нас, Громадян України. Мовчать чомусь церковні ієрархи, благословляючи керівни цтво держави та «владоохоронні» органи, вручаючи їм ордени замість анафеми. Я навів норми законів і вірю в Божий Закон, Божий Суд. Закликаю всіх, панове керманичі держави і в минулому «правоохоронних», а нині - «владоохоронних» органів – зупиніться!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: