Юрій Кармазін Екс-народний депутат України

Геноцид Заради Корупції

Прикро, що Янукович на засіданні Уряду 27 лютого 2013 року зробив рознос тільки міністру Табачнику.

Правда, зауваження мав зробити Президент і сам собі, бо це саме він об’єднував непоєднуване – науку та фізичну культуру і спорт, зробивши в грудні 2011 року так звану адміністративну реформу. А вже валили відношення до учнів, скоротивши 900 шкіл, а не тільки спортивні майданчики і міністри, і голови обладміністрацій, і голови міських, селищних і сільських рад, депутати всіх рівнів.

Може поцікавитесь, пане Президент, що робиться з єдиним в Києві велотреком, який розташований всього в кілометрі від вашої Адміністрації?

Радує, що Президент зрозумів необхідність знайдення «альтернативи сумнівним вуличним розвагам» і побачив його в підтримці фізкультури і спорту, але ж за кадром залишаються гуртки технічної творчості.

На мій погляд, ще більше приводів для розносу на засіданні Уряду давала міністр Богатирьова.

В проекті Бюджету на 2013 рік ми віддаємо на централізовані закупівлі 2,2 млрд. гривень бюджетних коштів. Але ж як вони використовуються? Хіба ціни на ліки не завищуються в рази, а в Міністерстві охорони здоров’я під керівництвом Богатирьової переваги віддають для закупівлі вакцини на десятки мільйонів гривень фірмам, до яких має відношення її син – Олександр.

Найстрашніше, що тільки упродовж цього року, зафіксовано 11 смертей новонароджених дітей після щеплення від гепатиту Б вакциною, яка випускається на Харківському заводі “Фармстандарт-Біолік”, одним з власників якого називають сина міністра.

Наші лікарні задихаються від нестачі життєво важливих ліків, програми по боротьбі з туберкульозом профінансовані на 30% від потреби, програми по онкології - на 25%, програми по ВІЛ/СНІД – на 35% і тільки одна програма профінансована на 100% - це програма закупівель у родича вакцини проти гепатиту Б.

Новонароджених дітей (всіх без виключення), на другий день, після народження, щеплюють цією вакциною, хоча кращі інфекціоністи стверджують, що ніде в світі не вакцинують новонароджених дітей від гепатиту Б.

Хіба ж це не геноцид наших дітей заради корупції?! Фахівці заявляють, що застосовування вакцини проти гепатиту Б є виправданим лише в групах ризику: новонародженим, які народились від матерів, інфікованих вірусом гепатиту; підліткам у віці 12 – 13 років та дорослим з груп медичного та епідеміологічного ризику.

На жаль, Україна в тому числі і через непрозорість прийняття і виконання бюджету за рівнем сприйняття корупції займає 144 місце із 176 місць в рейтингу міжнародної неурядової організації Transparency International. За останніми даними ІСК Україна отримала лише 26 із 100 можливих балів. Причому, в минулому році ми отримали 27 балів.

За останні 15 років в Україні кількість людей, готових поділитись кров’ю, зменшилась удвічі. Сьогодні ні одна лікарня в країні не забезпечена компонентами крові повністю. Що робити? Цінувати треба донорів і на руках носити, давати і кошти, і пільги, і нагороди, і суспільну вдячність. Так ні, у нас все навпаки! Не вірите? Олександр Біленко з Красноармійська, Донецької області, раз у 2 місяці здає кров, але те, з чим він зіштовхнувся, дає приводи замислитись над тим, що ж робиться в цій сфері, і чому ми дійшли до такого життя. Уявіть, що перед тим, як здати кров у відділенні переливання крові Красноармійської центральної районної лікарні, Біленко запропонували внести благодійний внесок в розмірі 50 гривень і зробити це “добровільно”(!), пославшись на розпорядження головного лікаря.

Це визнання зафіксоване на сайті htto”//Kapri.dn.ua/skolko-stoit-krov-donora-v-krasnoarmejske-video.

Слово донор походить від латинського слова donare – дарувати. Дійсно, донори дарують життя, діляться частиною свого. Хочеться, щоб кожному з них допомагав Господь, а влада була вдячна і знайшла методи заохочення цих людей як матеріальні, так і моральні.

За час “хазяйнування” цієї влади – закрито 300 лікувальних установ, не зважаючи на Конституційну заборону скорочувати існуючу мережу таких закладів (ч. 4. ст. 49. Конституції України). Особливо прикро це для мене, адже я автор цього Конституційного положення.

Не впевнений, що Президент звільнить, за всі ці речі, Міністра охорони здоров’я, а треба не звільняти, а заарештовувати за геноцид нашого народу.

Скорочення відбуваються нібито для економії коштів, що зараз по модному називається “оптимізацією”.

А насправді? Гроші йдуть рікою своїм як на закупівлі, так і на придбання медобладнання.

Так, в тому ж Красноармійську, за 2012 рік отримано медобладнання аж на 19 млн. 822 тис. грн., але більшість з нього не працює, бо поставлено без реактивів, на які треба ще не менше 4 млн. гривень.

Дивують ціни. Так, за 6.3 млн. грн. закупили томограф, а на його установку хочуть 1 млн., в той час, коли за кордоном подібний пропонують за 2 млн. гривень.

То що, Президент і Прем’єр не знають цих проблем, не розуміють, що знищуючи медичні заклади, знищують наше майбутнє?

Думаю, що знають, але для очистки власної совісті повідомлю їм про ці факти ще раз!

А далі? А далі Кримінальний Кодекс і політична воля для його застосування. Колись же вона з’явиться!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: