Георгій Коваленко Протоірей ПЦУ

Святкування ювілею Хрещення Русі - не політична подія

Головною подією святкування 1025-річчя Хрещення Русі стане святкове богослужіння в Києво-Печерській Лаврі.

Головною подією святкування 1025-річчя Хрещення Русі стане святкове богослужіння в Києво-Печерській Лаврі. У день пам’яті Хрестителя Київської Русі – св. рівноапостольного князя Володимира – віруючі отримають чи не єдину в житті можливість - об’єднатись з усіма представниками Помісних Православних Церков навколо Чаші Христової.

У звязку зі святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі Українська Православна Церква просить політиків і ЗМІ не політизувати 1025-річчя Хрещення Русі. Ювілей Хрещення Русі – не політична подія, хоча святкування є церковно-державним. Ця подія – духовна, культурна та історична.

Церква звертається до органів державної влади з проханням надати можливість усім людям помолитись, взяти учать в урочистих заходах.

Та просить віруючих під час ювілею продемонструвати християнські чесноти – терпіння, повагу один до одного та благоговіння перед святинями.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: