Георгій Коваленко Протоірей ПЦУ

Як Церква готується до виборів Предстоятеля

ЗМІ постійно питають про майбутній Собор єпископів УПЦ та його можливі результати

ЗМІ постійно питають про майбутній Собор єпископів УПЦ та його можливі результати. Відповідаю на широкий загал так, як думаю:

Церква - це Боголюдський організм, а не тільки організація. Главою Церкви є сам Христос і діє в Церкві Святий Дух. Тому таємне голосування архієреїв - це лише частина процесу обрання нового Предстоятеля Української Православної Церкви. Саме тому в Церкві не передбачається передвиборчої агітації, дебатів, презентацій, програм тощо. Церква готується до виборів Предстоятеля молитвою. Публічне та, навіть, приватне обговорення можливих кандидатур церковними людьми (єпископами, духовенством, вірянами) свідчить або про нерозуміння природи Церкви, або про недовіру до Божого Промислу і покладання на власні сили і розсуд. Давайте молитися всією Церквою за упокій Блаженнішого Митрополита Володимира та за те, щоб Господь дав мудрість кожному з єпископів нашої Церкви зробити свій відповідальний вибір. Бо саме через них буде діяти Господь, який чує і реагує на молитву Церкви, а не на "перемивання кісточок" в ефірах телеканалів та на кухнях.

Щоб отримати достойний результат - треба вірити Богові, довіряти Богові та просити у Бога.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: