Леонид Кравчук Президент Украины (1991—1994 гг.)

Відкритий лист до Президента України В.Ф.Януковича

Шановний Вікторе Федоровичу! Звернутися до Вас з цим листом мене змусили події, що розгортаються в цивілізованих країнах в зв\'язку з жорстоким ставленням до тварин в Україні.

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутися до Вас з цим листом мене змусили події, що розгортаються в цивілізованих країнах в зв\'язку з жорстоким ставленням до тварин в Україні.

Рух на захист безпритульних тварин в Україні все ширшає. До нього приєднуються все нові захисні організації з різних країн, в яких вони висловлюють глибоку стурбованість жорстокими методами нищення безпритульних тварин в Україні.

Так ми готуємось комфортно зустріти гостей на Євро-2012. Та гості бачать цю проблему по іншому. До України надходить багато звернень від міжнародних організацій, відомих гуманістів з проханням врегулювати цю проблему і не прикриватись позицією УЄФА.

Директор УЄФА Мартін Каллен офіційно заявив, що УЄФА не підтримує жорстоких методів нищення тварин і повідомив про це Уряд України.

Захисники тварин в Україні і зокрема Товариство \"SOS\", яке очолює відома гуманістка пані Тамара Тарнавська зібрало документальні свідчення, як спалюють живими собак і котів в спеціальному пересувному пристрої, винайденому в м.Лисичанську.

Цю адську машину уже охрестили собачим \"освенцімом\", бо жорстокість людей дійсно перейшла всі межі.

Я, пане президенте, подивився ці документальні свідчення. Навіть у людини, яка багато чого бачила в житті, виступають сльози. Так не повинно бути, якщо ми люди і хоч якимось боком торкаємось гуманізму. Спалювати живими не наважувались навіть останні нелюди в історії цивілізації – фашисти в крематоріях. Тварини також відчувають страждання від болю. А чому не відчувають моральних страждань люди. Суспільство не повинно миритися з такими ганебними явищами.

Є у нас і закон \"Про захист тварин від жорстокого поводження\" та чиновники і не думають його виконувати. А норми цього закону повністю збігаються із рекомендаціями міжнародних організацій.

Є і вищий Закон. Нагадаю, що Папа Римський відніс собак до живих істот, в яких є душа. Тому людей, які так жорстоко поводяться з собаками, маємо підстави називати душегубами.

Прошу Вас, Вікторе Федоровичу, вжити заходів, щоб закрити ганьбу ХХІ століття – пересувні крематорії для бродячих тварин, примусити представників влади в-решті-решт виконувати закони і нести відповідальність за нехтування їх нормами.

В світі не повинна утверджуватись думка, що в Україні варварська влада. У нас є досвід вирішення проблем безпритульних тварин за європейськими стандартами – стерилізація тварин та створення притулків для них. Його слід впроваджувати і захистити наших менших братів.

Я знаю Ваше особисте і Вашої родини ставлення до тварин. Воно викликає повагу.

Розумію, що не можна в наказному порядку примусити чиновників любити собак чи котів. Але закони вони мусять виконувати.

Закликаю всіх, не бути байдужими до жорсткості та приєднатись до руху на захист безпритульних тварин.

З повагою

Л.Кравчук

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: