Леонид Кравчук Президент Украины (1991—1994 гг.)

Відкритий лист Першого Президента України Л.М.Кравчука до української влади

Цілком очевидно, що Президент України не може брати на себе відповідальність за дії тих, хто зраджує інтереси України заради особистого збагачення.

Оприлюднення рішення Стокгольмського суду щодо повернення державою більше 5 млрд.дол. США компанії РосУкрЕнерго ставить перед українською владою серйозний вибір: вона має своїми діями офіційно підтвердити або спростовувати висловлені Юлею Тимошенко звинувачення на її адресу у мегакорупції.

Із тексту рішення Стокгольмського суду однозначно випливає, що представники Нафтогазу грали проти України і підігравали РосУкрЕнерго. Якщо це відбувалося без відома держави і за її спиною, то всі дійові особи цього процесу з ініціативи Президента мають бути покараними: починаючи від кадрових рішень та закінчуючи кримінальною відповідальністю. Такими рішучими діями Президент України зможе захистити державу, корінні інтереси народу і відвернути від себе будь-які підозри, які, до речі, уже блукають Україною.

Цілком очевидно, що Президент України не може брати на себе відповідальність за дії тих, хто зраджує інтереси України заради особистого збагачення. Але його обов\'язок сказати народові, що насправді відбулось поза Стокгольмом і в самому суді, хто зрадив українські інтереси, назвати імена винних та їх відповідальність, в тому числі кримінальну.

Далі не можна миритися з думкою, що українська влада, її окремі представники, чіпляючись за юридичні формули, фактично грають на користь РосУкрЕнерго, тобто виступають проти власного народу. Таку владу ніхто поважати не буде.

Пора схаменутися.

З повагою Л. Кравчук

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: