Мирослава Барчук Журналістка та телеведуча

Українці зрозуміли важливі речі через цю війну

Світ шоковано спостерігав, як українці дають відкоша російському агресору
фото з відкритих джерел

Наша армія за два тижні зруйнувала міф про силу російської армії

За 76 днів війни українці зробили кілька важливих і корисних відкриттів, можна сказати ментальних проривів. Причому на різних суспільних рівнях.

  • Українські селяни, які побували в окупації, побачили, що росіяни дикуни і голота, бо зроду не бачили унітаза і взагалі «де їсть, там і сере» (с). Це важливе розуміння різниці побутової культури.
  • Велика частина середнього класу, вихована на Булгакові, БГ і лекціях Д. Бикова, глядачі Дудя і Собчак вжахнулись від боягузтва, покори і безхребетності своїх кумирів з колишньої метрополіі і перестали заглядати їм до рота. Ну майже. Все ще прийде.
  • Покоління тіктокерів виявило, що російський контент це униле г.мно, порівняно з нашим, де українська арта розносить російські позиції.
  • Украінські інтелектуали побачили провали західних інтелектуальних еліт, стереотипи і обмеженість мислення західних академічних середовищ.
  • Українські віряни побачили, що у простих українських капеланів на передовій кращий моральний компас, аніж у Папи Римського.
  • Українські феміністки вжахнулись від тупості своїх західних колежанок, які виступили з гаслами «Ні війні! Війна це чоловічі ігри! Не давайте зброю Україні, бо це розпалить конфлікт».
  • Українська армія за два тижні зруйнувала міф про силу російської армії і «славу русского оружия».

Ціна цих прозрінь дуже-дуже висока і трагічна. Але мені здається, нам століттями бракувало такого моменту істини, іншого погляду на себе серед інших. Ось такого самоусвідомлення.

Відчуття власної сили, непереможності і моральноі правоти.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: