Микола Давидюк Політолог

Бойко і Медведчук не можуть нічого запропонувати, окрім як здатися ворогу

Електоральної логіки немає, є вказівки з Кремля

Виключення з «Опоблоку» Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна - це звичайний перерозподіл олігархічного капіталу.

Дві партії колишніх «регіоналів» не можуть запропонувати ніякого політичного продукту своїй аудиторії. Вони його просто не мають. Крім того, що привели на Донбас російського агресора і війну, а тепер захищають дії РФ.

Ті, хто теоретично мали би захищати свій електорат, кажуть: «Здамося агресору і будемо надіятися, що він нас помилує». Просто здають людей під лапи ворога.

Львочкін, Бойко, Фірташ відійшли від Ахметова і зблизилися з Медведчуком. Тому що у того кращі стосунки з Путіним. А в Ріната Леонідовича — з Порошенком. При цьому Ахметов теж намагається «підгодовувати» свій електорат і підігрувати Росії. Просто заробіток тут і зараз від Петра Олексійовича його теж цікавить.

Колишні «регіонали» можуть претендувати на 15% на виборах. І Бойко не єдиний. Є ще Ахметов з Вілкулом, Мураєв. Може піти Колесніков.

Ті, хто відділився від «Опоблоку», хочуть перетягнути всю Партію регіонів на свою «платформу». Бути головним бенефіціарами цього об'єднання. Йде боротьба за російські фінанси, медіа. Згодом Ахметова покличуть до себе, але вже не як головного партнера.

Вся сіль у тому, що об'єднання типу «Опозиційна платформа - За життя» не мотивовані електоральною логікою, а виключно консенсусом олігархів. По-друге — вказівками з Кремля. Ситуація виглядає, як «3 + 5 = 4 «, але «порішали і треба йти», бо Москва дасть трошки більше грошей.

Тим часом кум Путіна Медведчук хоче потрапити в парламенті і бути там першою людиною.

Водночас Ахметов вкладатиме у свої політичні проекти. Їх у нього може бути до п'яти. Плюс ставитиме на Порошенка.

Як би колишні «регіонали» не роз'єднувалися, вони із самого початку створювалися як одна партія. Коли побачать, що їхній «Титанік» буде тонути, почнуть об'єднуватися під дзвінки з Кремля.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: