Остап Дроздов Журналіст

Путін на колінах. Чому українці повелись на відвертий фейк

Це зображення згенероване нейромережею
фото з відкритих джерел

Українці мають тренувати критичне мислення

Можливо, я забагато хочу від людей, але масово поширювати фантазійний мем, створений нейромережею, та ще й із серйозним виглядом прицмокувати на тему «путін припав на коліна перед Сі» – це дебілкувато досить. Збиткуватися над ворогом – безсумнівно, захоплююче заняття, але відрізняти віртуал від реалу – ознака критичного мислення, і якраз воно відрізняє зріле суспільство переможців від сопливого натовпу інфантилів.

Можливо, в такий спосіб групова психіка вводить собі наркоз. Бо ця китайсько-російська здибанка нічого доброго не віщує. Сам факт рукостискання двох ядерних імператорів – то є зле. Візит триватиме аж 3 дні. Запобігаючи імовірним наслідкам, Захід максимально ускладнив цей вояж пекінського до московського. Передусім – ордером на арешт путіна. Для Сі це фактично обертається ультиматимумом: будь-яка форма військової допомоги тягне на співучасть.

Критично важливі речі вирішуються нині-завтра. Сподіватимемося, все-таки спрацюють превентивні заходи Заходу щодо недопущення китайської допомоги путіну. Бо якщо це станеться, то нейромережа намалює не одну апокаліптичну картинку.

Путін на колінах. Чому українці повелись на відвертий фейк фото 1

Найкращий варіянт – аби Китай не вийшов за рамки «миротворця». Аби Сі сказав: «Ти сам поліз в Україну – сам і вилазь». Бажано з дедлайном. Яко варіянт – Китай почне шантажувати США на предмет: ми не підтримуємо путіна, а ви не підтримуєте Тайвань.

Купа сценаріїв, проте нема сенсу фантазувати. Дасться чути завтра-післязавтра.

Читайте також: Павло Клімкін: Китайці почали перейменовувати російські міста на мапах
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: