Юрій Палійчук Політичний експерт

Чи має право Звягільський оголошувати присягу?

Зараз скажу непопулярну річ, але не розумію скепсису щодо Звягільського.

Зараз скажу непопулярну річ, але не розумію скепсису щодо Звягільського.

Що дєдові пред'являють? Що він:

1. Надто старий.

2. Надто довго депутат.

3. Був у ПР, голосував за диктаторські закони.

Щодо першого. Ну, тут кожен з нас вирішує - старий він для того, чи іншого заннятя, чи ні. Тобто, кожен має вирішувати - чи старий він для того, щоб у 28 почати вчити італійську мову. Чи не застраий, щоб у 42 їздити на Казантип. Чи не замолодий, щоб у 18 років йти на війну, і чи не застарий, щоб після 80 бути депутатом. Вирішувати за когось молодий він, чи старий - це моралізаторство.

Щодо другого. Якщо хтось з критиків Звягільського брав участь у виборах не як копірайтер, а як кандидат, і не у списку, а бажано на мажоритарці, той знає, що просто так депутатом 8 разів не стають. Навіть райради. Тим, хто каже, що Звягільський виграв вибори набравши трохи більше 1 000 голосів і це погано, міг сам піти на той округ і позмагатись з дєдом за тих 4 нещасних дильниці.

Висновок - забагато разів Звягільський депутат, чи ні - вирішувати теж не нам, а його виборцям.

Щодо третього. А саме - голосування за диктаторські закони.

Це, звичайно, гріх. Але, при тому, що дєд на нього пішов, ніколи не чув від нього проросійських заяв, чи прославляння Путіна, або ополченців.

Ну і чуть не забув - корупційні сканадли. Шо є, то є. Тут я йому не адвокат. Але, подібні скандали є у багатьох політиків, у тому числі і в умовних помаранчевих. Але, не в усіх з них є така підтримка, як у Звягільського.

Чи має він право оголошувати текст присяги? Не мені вирішувати, бо я за своє життя, порівняно зі Звягільським, як прийнято казати - і собачу будку не збудував. Коли збудую - тоді буду давати оцінки. Але, Конституція каже, що таке право у нього є. І якщо ми поважаємо Основний закон, дискусії навколо цієї теми - недоречні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: