Сергій Власенко Народний депутат України

Така ратифікація вигідна лише для Путіна

Що сьогодні відбувається з Угодою про Асоціацію?

Що сьогодні відбувається з Угодою про Асоціацію? Пройде ейфорія від факту ратиифікації і кожен замислиться, а що ця угода дала особисто мені, як пересічному Українцю. На жаль, під тиском Путіна, українська влада відклала ПОВНУ імплементацію (застосування) цієї Угоди аж до кінця 2015 року. Тобто майже на 1,5 року. Що це означає для нас? Вже завтра, якби Угода була імплементована повністю, європейські країни повинні були б скасувати СВОЇ вивізні мита на свої товари під час їх ввезення до України. Тобто всі європейські товари, які б ввозились на територію України стали б дешевшими для українців.

Але як же буде працювати Угода цих півтора роки? Угода буде "працювати" наступним чином: Україна скасувала ВИВІЗНЕ мито на свої товари до Європи. Що це означає? Це означає, що європейці отримують українські товари ДЕШЕВШЕ, а український бюджет НЕ отримує коштів. Це добре для Європи? Так. Це погано для українського бюджету? Так. Тепер друга частина: Європа скасує свої мита лише через півтора роки. Що це означає? Це означає, що українці будуть продовжувати отримувати європейські товари ДОРОЖЧЕ (бо в ціні товару буде вивізне мито із Європи), а бюджети європейських країн будуть отримувати ці мита.

Це добре для Європи? Так.

Це погано для Українців? Так.

Наприклад: сьогодні польські яблука коштують 50 гривень. Але в цій ціні є мито (наприклад 10 гривень - і ці гроші отримує бюджет ПОЛЬЩІ). Все одно Україна купує ці яблука. І буде їх купувати. Але, якби Угода запрацювала б в повному обсязі, то вже завтра ціна на польські яблука для українців була б 40 гривень, а не 50. Але насправді все це добре для однієї людини - Путіна.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: