Путін наказав забувати про Крим і Донбас: є дві причини

Чому теми Донбасу і Криму зникають з російського ТБ

Російські пропагандистські телеканали все менше звертаються до тем Криму та війни на Донбасі. Це підтверджується відповідними дослідженнями.

Для російського населення ніяка тема не може стати токсичною: воно повторює те, що каже телевізор. Тому саме по собі населення поки що не в змозі формувати громадську думку. На жаль, в Росії немає ЗМІ - є тільки засоби масової пропаганди і агітації. Найімовірніше, було прийнято рішення поступово зам'яти теми Криму і Донбасу - з двох причин.

По-перше, псевдопатріотичний чад від анексії Криму - або, як її називають в Росії, «приєднання Криму» - вивітрився. Відповідно, народ накрила сувора дійсність того, що сталося за ці чотири роки. Включаючи, природно, економічні, фінансові та політичні наслідки, які народонаселення не в змозі розуміти і аналізувати в якості елементарних причинно-наслідкових зв'язків. Тобто перша причина - це те, що теми вже не сприймаються народом, і тому їх потрібно потихеньку «заграти».

Друга причина, більш вагома, полягає в тому, що Путін, використовуючи абсолютно фашистські прийоми і, так би мовити, гітлерівську риторику приблизно часів 1938 року, говорив про «Новоросію» та представляв цей план, як, вочевидь, свого часу Гітлер представляв свої плани щодо анексії Судетської області та «захисту» німецькомовного населення (Чехословаччини), як він говорив про розділений народ. Все, що з цим пов'язано, - це точна калька з Гітлера.

Цей план «Новоросія» мав абсолютно конкретні параметри - ми їх знаємо, пам'ятаємо і ніколи про них не забудемо (йшлося про захоплення всього півдня та сходу України). Путін, як і Гітлер, у цих своїх планах провалився. Тільки вони провалилися по-різному. Але все, що Путін ніс про так звану «Новоросію», не відбулося, нічого цього немає. Ми точно пам'ятаємо процес провалу цього плану - як і чому він провалився. Відповідно, це найбільша причина, згідно з якою це все треба замилити, засипати очі пилом.

Невідомо, чи достатньо цього, щоб Кремль вирішив щось міняти. Ми не можемо цього спрогнозувати, тому що всі механізми будь-яких прогнозів у Росії зруйновані. Російська держава зруйнована, зруйновані конституційні гілки влади, інститути вільних, чесних і справедливих виборів, змінюваності влади... Ухвалення рішень досі залишається в руках Путіна і його найближчих поплічників на кшталт (секретаря Ради безпеки РФ і екс-глави ФСБ) Миколи Патрушева - в цьому плані нічого не змінилося за останні чотири роки.

 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: