Путін у Криму: Росії загрожує купа проблем, і не лише за це

Про нелегітимність Путіна і всієї російської влади

США та інші країни, які проголосували за резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, ніколи не визнають анексію Криму в тій формі, в якій він був анексований. Ніколи, у всякому разі Сполучені Штати, про що раніше неодноразово офіційно заявлялося в особі багатьох: Держдепартаменту, президентської адміністрації тощо.

Найбільшою проблемою виборів у Росії є незаконна участь Путіна як кандидата, попри обмеження в російській Конституції (про те, що не можна обіймати посаду президента більше двох термінів). Аналогію голосування в Криму, на невизнаній світовим співтовариством території, можна провести не тільки до теперішніх президентських виборів, але й до виборів у так званий російський парламент, які теж проводилися на території Криму. І, як відомо, в Держдумі є депутати від Криму. Тому в Росії з цієї точки зору немає ні легітимно обраного парламенту, та й поготів - не буде легітимно обраного президента. За дуже багатьма критеріями.

Незаконність виборів президента - це не тільки два перерахованих чинники, незаконна участь Путіна і те, що вибори проходять на окупованій території. Вони незаконні ще й тому, що незаконно не допустили (Олексія) Навального, а до цього вбили, швидше за все, найпопулярнішого кандидата, якщо не брати до уваги незаконно зареєстрованого Путіна, - претендента на президентський пост Бориса Нємцова. І путінська мафія відмовилася кваліфікувати його вбивство за статтею Кримінального кодексу як вбивство політичного чи громадського діяча з метою припинити його відповідну діяльність. Ця важка стаття КК РФ не була застосована при розслідуванні і в так званому, фейковому суді.

Я не знаю, як світова спільнота буде кваліфікувати як те, що відбувається зараз, так і те, що відбудеться 18 березня. Але на практиці, в realpolitik, є те, що є. Америка точно так само не визнає легітимними вибори, наприклад, у Північній Кореї, і, як відомо, за вбивство брата Кім Чен Ина в аеропорту в Куала-Лумпурі летальними бойовими отруйними речовинами Північна Корея була внесена в список країн, що підтримують міжнародний тероризм, нарівні з Суданом, Єменом тощо.

Але, з одного боку, це показує нам, що й сам Путін у цьому realpolitik може бути не особливо визнаним, але поки в нього є «ядерна дубина», з ним доведеться якимось чином мати справу і рахуватися, приблизно так само, як рахуються з Кім Чен Ином.

З іншого боку, дуже велика ймовірність того, що Росія опиниться під ще більшою горою санкцій за сукупністю того, що відбувається.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: