У Кремлі хотіли вбити двох зайців: як Україні реагувати на нове рішення Путіна

Фото: EPA/UPG

Про витівку Путіна з використанням назв українських міст

Указами президента Росії кілька частин російської армії отримали почесні найменування на честь українських, білоруських і польських міст. Наприклад, 6-й танковий полк буде називатися «гвардійським Львівським», 8-й танковий полк - «гвардійським Житомирсько-Берлінським», а 381-й гвардійський артилерійський полк - «Варшавським».

У Кремлі заявляють, що таке рішення спрямоване на «збереження славних військових історичних традицій» і пов'язане зі звільненням українських міст в роки так званої Великої вітчизняної війни. Але, таку витівку Путіна можна назвати незграбною провокацією.

У цьому указі є привласнення так званих історичних назв не тільки з українськими містами. Тому неможливо це рішення розцінювати як хімічно чисту провокацію проти України. З одного боку, це, природно, провокація, але вона незграбно завуальована. І, звичайно ж, рішення і для внутрішньої аудиторії: в Кремлі думають, що вбивають одним ударом двох зайців.

А взагалі все це можна назвати дуже просто, тільки, на жаль, нецензурним словом...

«Побєдобєсія» на 9 травня нам мало. Пам'ятників Сталіну і преклоніння перед ним нам мало. Потрібно вигадати щось зовсім сумне. Це сталося в той же день, коли навіть прикремлівський ВЦВГД (Всеросійський центр вивчення громадської думки, - «Апостроф») опублікував дані про те, що приблизно одна третина всіх молодих людей в Росії хоче емігрувати з країни. Це все, що потрібно знати про реальний стан справ. З поправкою на те, що це ВЦВГД, і, ймовірно, реальні цифри - це те, що емігрувати хочуть дві третини молодих людей Росії.

На такі рішення України слід реагувати найактивнішим чином: з приводу такого роду провокацій Росії покрутити пальцем біля скроні і продовжувати щодня зміцнювати ЗСУ.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: