Уляна Супрун Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України

Українські суди активно використовуються проти розвитку медичної освіти

За умови існування таких судів український лікар ніколи не зможе офіційно заробляти суми відповідні заробітним платам лікарів на Заході

Екс-ректори, які використовують студентів-медиків як тітушок чи то для псевдострайків і мітингів, чи для штурмів і блокувань приміщень.

Головні лікарі, які використовують лікарів і пацієнтів як живий щит для захисту того, що вважають власним феодальним володінням.

Судді, «правосуддя» яких є останньою надією тих, хто взагалі не визнає верховенства права.

Це все реалії сьогоднішньої України, в якій відбувається найбільша за всю її історію трансформація системи охорони здоров’я.

У понеділок на сайті уряду було опубліковане розпорядження про утворення Національного Одеського медичного університету. Сьогодні до будівлі уряду з Одеси привезуть студентів, яким уже місяць розповідають брехню про те, що університет закриють (https://goo.gl/fg16C4).

А вчора ми дізнались про ухвалу судді Окружного адміністративного суду м. Києва Арсірія (https://goo.gl/Wzt6cG) від 10.01.2019, яка по суті забороняє вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб щодо ОНМУ. Ухвала прийнята на заяву екс-ректора Валерія Запорожана. Суддя Руслан Арсірій має репутацію рятівника сумнівних осіб завдяки сумнівним рішенням. Понад 25 звільнених під час атестації міліціонерів були поновлені завдяки Арсірію. Він також скасував висновок про те, що екс-голова Обухівського районного суду Степанова підлягає люстрації. Ця суддя виносила рішення щодо учасників Майдану і прокуратура вже оголосила їй підозру у винесенні завідомо неправосудних рішень.

Він володіє маєтком у Козині який йому придбала мама (яка все життя пропрацювала медиком у Донецьку), а його син у 2014 році поступив до державного технічного університету міста Ульянівськ Російської Федерації.

Втім це ще не все. З публікацій в інтернеті я дізнаюсь деталі позовів до того ж Окружного адміністративного суду м. Києва проти мене народних депутатів Купрія і Мосійчука щодо відсутності у мене повноважень міністра. Жодних матеріалів по цій справі до МОЗ України досі не надходило. Не здивуюсь, якщо і про рішення розгляду справи знову прийдеться дізнаватись з інтернету постфактум.

Система окружних адміністративних судів архітектором якої свого часу був Медведчук, активно використовується проти розвитку медичної освіти в Україні й медицини взагалі. За умови існування таких судів та таких рішень, український лікар ніколи не зможе розраховувати на офіційну інтернатуру в Німеччині та ніколи не зможе офіційно заробляти суми відповідні заробітним платам лікарів на Заході.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: