Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

В Україні так мало роблять тестів на коронавірус, щоб не псувати статистику?

Фото: facebook.com/violetta.lisina

У одній унікальній Миколаївській області взагалі ніхто не хворіє, а у Харківській - аж один виявлений випадок

Тільки факти. Зеленський заявив, що в Україну прибуло 1000000 (один мільйон) тестів, які здатні виявляти коронавірус. Читаю: 300 000 тестів закупив СКМ Ахметова та 100 000 - Фонд Новінського. Ще 15 000 тестів було закуплено державою через Prozorro. Може, ще когось пропустив, маякніть, допишу (пост не рекламний). Ще 2 мільйони тестів СНБОУ замовили вітчизняним науковим інститутам.

Так от, те, що уже в наявності - це майже півтора мільйонів тестів.

То чому за три тижні у нас зроблено лише 5800? Тобто на сьогодні протестовано менше 10 тисяч осіб. При тому, що тільки за останні два тижні в україну в‘їхало понад 200 тисяч.

Економія? Сумніваюсь! Все вказує на те, щоб не псувати статистику.

Он, гляньте, у одній унікальній Миколаївській області взагалі ніхто не хворіє, а у Харківській - аж один виявлений випадок. Може, тому, що там елементарно бракує цих тестів, або дана команда їх не робити.

Бо якщо почитати, як люди просять здати тест, оббивають пороги лікарень, і тільки з п‘ятого разу здають тести, тоді стає зрозуміло, чому у нас 1300 виявлених, а не 12 тисяч, як прогнозують фахівці з міжнародних інституцій.

Зрештою, якщо взагалі не діагностувати короновірус, то можна заявити, що в Україні пандемію уже подолано. Головне - веселі ролики запостити. Це влада точно вміє їх робити, не сумніваюсь.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: