Юрій Чорноморець Провідний сучасний український теолог і патролог, філософ

Митрополит Епіфаній - людина, яка доведе до завершення будівництво єдиної церкви

Блаженнійший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України

Це той випадок, коли можна сказати одне: «Слава Богу!»

Висловлюся ще ясніше: якби був обраний Михаїл, це був би другий Філарет, тільки значно авторитарніший і менш освічений. Якби був обраний Симеон, то це був би другий Володимир, тільки значно менше готовий до предстоятельства.

Українське православ'я потребувало менеджера, який би всіх об'єднав, і він був обраний. Занадто тверді та занадто добрі - це все ми вже проходили. Зараз необхідний центр об'єднання, і я ще з 2013 року не мав сумнівів, що владика Епіфаній - це велика знахідка патріарха Філарета саме для ролі центру тяжіння для всіх, саме для ролі людина, яка б довела усі трансформації українського православ'я до логічного і довершеного завершення будівництва єдиної церкви, а не кинула на півдорозі через власні «нерви» чи «безсилля».

Вибачайте, - але це той випадок, коли можна сказати одне: «Слава Богу!». За владику Епіфанія українцям ніколи не буде соромно, і патріарх Філарет просто новий Мойсей, що знайшов свого Ісуса Навина! І не забуваймо головне - патріарх Філарет виховав не лише владику Епіфанія, а ціле покоління єпископату, яке є прекрасним ядром для прекрасної помісної церкви, і разом воно точно зробить значно більше, ніж свого часу Петро Могила. А це - стратегійний виграш для всього Вселенського православ'я, бо сучасне православ'я потребує українського православного ренесансу не менше, ніж Україна.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: