Ахтем Сеітаблаєв зробив припущення, чому письменник Лойко влаштував скандал щодо плагіату у «Кіборгах»

Ахтем Сеітаблаєв зробив припущення, чому письменник Лойко влаштував скандал щодо плагіату у «Кіборгах»
 Сергій Лойко, автор роману «Аеропорт»
Фото: РБК

«Лойко – це людина, яка пише в особистих повідомленнях автору сценарію сороміцькі речі»

У режисера рекордної за касовими зборами в Україні кінострічки «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва є декілька припущень, чому Сергій Лойко, автор роману «Аеропорт», звинувачував знімальну групу «Кіборгів» у плагіаті. Ними він поділився в інтерв’ю «Главкому».

«Не знаю, навіщо він почав цей скандал. Можливо, тому що ми зняли стрічку не за його книгою. Можливо, тому що сценарій, написаний за його книгою, брав участь у 9-му пітчингу Держкіно. Можливо, він розуміє, що екранізація за його книгою буде під великим питанням. Я можу робити тільки припущення», — зазначив він.

Режисер фільму «Кіборги» додає, що його знімальна група надала офіційну відповідь Сергію Лойко: «Ми дали офіційну відповідь, тільки фактаж. Програма «Хоробрі серця» з назвою «Кіборги» побачила світ 19 жовтня 2014 року. Перший драфт сценарію був написаний 15-го липня, інтернет все зберігає. Книга «Аеропорт» шановного пана Лойка побачила світ 3-го вересня 2015-го року».

Також Сеітаблаєв розповів, як йому зателефонувала продюсер Вікторія Бутенко, яка допомагала Лойку із виданням книги і офіційно попросила вибачення, сказала, що він судиться також з нею через цю книгу.

«Лойко – це людина, яка пише в особистих повідомленнях автору сценарію сороміцькі речі. Ці скріншоти також збережено і якщо треба буде, ми це виставимо.  Просто я не хочу уподібнюватися цьому персонажу і взагалі брати участь у цьому брудному скандалі», — резюмував Сеітаблаєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: