Українська скрипалька провела благодійний концерт у Берліні

Українська скрипалька провела благодійний концерт у Берліні
Марина Бондас 
Фото: ukrinform.ua

На зібрані гроші скрипалька організує приїзд до Німеччини дітей з прифронтової зони

Українська скрипалька Марина Бондас, яка живе і працює у Берліні, провела в німецькій столиці серію концертів зі збору коштів для свого проекту Music Rettet (Музика рятує). Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми збираємо гроші, які потрібні для проекту, влітку буде черговий літній табір для дітей прифронтової зони Донбасу», - сказала Бондас.

В ході концерту вона розповідає про те, що переживають люди на Донбасі, особливо діти, те, що бачила на власні очі.

У цьому році вже втретє, починаючи з 2016 року, на 2 тижні в Німеччину влітку зможе приїхати група дітей з прифронтової зони. Бондас і її однодумці привозять дітей з Авдіївки і Слов'янська. У літньому таборі з ними активно займаються місцеві волонтери - музикою, малюванням та іншими видами мистецтва, які, як вважають організатори акції, є хорошим засобом реабілітації. Також маленькі українці відвідують музеї та знайомляться з історією і культурою Берліна і Потсдама.

Music Rettet є частиною великого проекту Heart for Ukraine.

Примітно, що разом з українською активісткою твори світової музичної класики і українські на роялі виконав відомий російський піаніст і композитор Геннадій Ципін. Він недавно покинув Росію і переїхав до Гамбурга.

Української активістці допомагають багато друзів-музикантів.

Марина Бондас, перша скрипка у симфонічному оркестрі Берлінського радіо, нерідко буває на передовій АТО зі своїм інструментом і піднімає дух бійців і місцевим жителям. У лютому цього року вона відвідала Авдіївку і Мар'їнку. Рік тому скрипалька зіграла гімн України в одній із напівзруйнованих будівель Авдіївки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: