Натисніть «Подобається», щоб читати
    Glavcom.ua в Facebook

    Я вже читаю Glavcom в Facebook

    Фахівці попередили про смертельну небезпеку кухонних губок

    • Розсилка
    Фахівці попередили про смертельну небезпеку кухонних губок

    Кухонні губки містять дріжджі і цвіль. а також коліформні бактерії

    Губки для миття посуду необхідно міняти як мінімум раз на тиждень.

    Відповідні рекомендації слідом за іншими країнами випустили російські фахівці з сангігієни.

    За їхніми даними, губка для миття посуду і простір навколо неї можуть містити близько 360 видів бактерій. «Доведено, що кухонні губки може бути в 200 тисяч разів брудніше, ніж сидіння унітазу», – нагадали експерти.

    В ході досліджень було виявлено, що кухонні губки містили дріжджі і цвіль (86 відсотків), а також коліформні бактерії, які можуть привести до гострих кишкових інфекцій (77 відсотків). Ще у 18 відсотках в них знаходили стафілококові бактерії.

    За словами дослідників, небезпечні бактерії також збираються на раковинах, стільниці, дошках, холодильниках, кухонному приладді (рушники, ганчірки), сміттєвих відрах, а також комбайнах, м’ясорубках, блендерах і міксерах.

    Щоб уникнути появи на кухні інфекцій, фавхівці порадили мити раковину з дезинфікуючим засобом, насухо витирати всі поверхні і посуд і протирати ручки побутової техніки та меблів. Крім того, рекомендується прати рушники раз на тиждень і щомісяця мити відро для сміття з хлорвмісним засобом.

    У 2017 році німецькі вчені дійшли висновку, що на губках для миття посуду мешкає безліч патогенних бактерій. Виявилося, що мікроби знаходяться, головним чином, на поверхні губок.

    Нагадаємо, науковці з Великобританії виявили, що у людей, які люблять каву, значно нижчі ризики захворіти на гепатоцелюлярну карциному – найпоширенішу форму раку печінки. 

    Коментарі ()
    1000 символів залишилось
    НАЙПОПУЛЯРНІШЕ