Комаровський розповів, як батькам захистити дітей від ґвалтівників

Комаровський розповів, як батькам захистити дітей від ґвалтівників
Комаровський пояснив, як батькам захистити дітей від ґвалтівників

Дуже часто буває, що діти не бачать у батьках захисників і друзів, тому і приховують важливі подробиці свого життя, зазначив Комаровський

Більшість злочинів щодо дитини відбуваються через те, що діти нічого не повідомляють про них своїм батькам або ж батьки не надають значення словам дитини.

Про це заявив відомий педіатр Євген Комаровський у Instagram.

Також, дуже часто буває, що діти не бачать у батьках захисників і друзів, тому і приховують важливі подробиці свого життя, побоюючись бути звинуваченими або вилаяними.

А хулігани та ґвалтівники тільки цим і користуються, пригнічуючи дітей психологічно і фізично.

Комаровський пояснив батькам, як уникнути подібних проблем:

  • Найголовніше, це завжди уважно слухати те, що говорять діти. Завжди знайдіть хвилинку, щоб вислухати своє чадо: покажіть, що до вас можна звернутися в будь-який час і з будь-якого приводу.
  • Саме увага батьків до своєї дитини, її життя, інтересів, кола спілкування – важлива складова профілактики правопорушень щодо дітей, адже будь-який хуліган чи ґвалтівник побоюється, що інформація про нього та його дії стане відома дорослим.
  • Спостерігайте за будь-якими змінами в настрої та поведінці дитини. Вони можуть бути не випадкові. Можливо реальних приводів для занепокоєння і немає, але все ж краще в цьому переконається.
  • Якщо підтверджується інформація про протиправні дії щодо дитини, але ви не знаєте, як вчинити, то скористайтеся послугами фахівців: психологів і юристів, зверніться на гарячу лінію і обов'язково знайдіть підтримку.

Пам'ятайте, що захист законних прав дітей є безумовним пріоритетом. Якщо дитина постраждала, то вона обов'язково має отримати професійну допомогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: