«Коронавірус існує. І він дуже заразний»: у співака Назара Савка і його рідних виявили пневмонію

«Коронавірус існує. І він дуже заразний»: у співака Назара Савка і його рідних виявили пневмонію
Родина співака Назара Савка захворіла на пневмонію

Співак закликає не робити ПЛР-тести, якщо немає симптомів хвороби

Співак і композитор Назар Савко розповів, що в нього і його рідних – дружини та батьків – підозрюють коронавірус. Наразі вони чекають результатів ПЛР-тестів.

Про це Назар Савко розповів у Фейсбуці.

У дописі співак докладно розповів, як захворіли його рідні. «Статтю пишу спеціально для інформації про цю недугу. Вона ІСНУЄ. І вона дуже заразна. Пересвідчився на власній шкірі. Першою захворіла дружина. Пишу хронологічно:2.05.20р. злягла в хаті зі слабкістю, кашлем, температурою 38.5. 4.05. температурив вже я, але мені за 4 дні минуло. Почувався добре, хоч підкашлював трішки. Жінка полегшення не відчувала, і ми вирішили обидвоє здати аналізи (рентген, аналіз крові, експрес тест і ПЛР). У дружини Наді рентген легень показав двохсторонню пневмонію, у мене гострий бронхіт. Експрес тест у двох був від’ємний (медсестра позитивного ще не бачила). Залишалося чекати ПЛР з Києва. Ще досі чекаємо. 8.05. захворіла моя мама (наша бабця 46 р.н.) з аналогічними симптомами. Дружина почувалася дедалі гірше. Температура не спадала (38,5). 12.05 поклали її у 8му лікарню. Наступною 14.05 лягла мама з температурою 39,1», – розповів Назар.

Савко зазначив, що лікарі 8-ої лікарні у Львові дуже добре виконують свої обов’язки. «Всю зміну бути в «скафандрі» (постійний рух, сильний піт, великий наплив хворих) потребує неабиякої витримки. Лікування інтенсивне та безкоштовне – крапельниці з антибіотиками та противірусними препаратами, велика кількість уколів», – зазначив співак.

Назар розповів, що 15 травня його дружина повернулася додому – у неї температура в нормі і загальний стан покращився.  Але мама залишається в лікарні. «15 травня захворів дідусь (мій тато 44р.н.). Але навідріз відмовився лягати в лікарню. Я почав лікувати його в домашніх умовах (Сумамед (Азитроміцин) 1 раз на добу + таміфлю 2 рази на добу). На 4- тий день дід відчув полегшення і вже вештався по хаті, виходив на вулицю покурити, з’явився апетит, але температура нестійка: 37.3 - 37.7

Станом на 19 травня мамі відносно легше, дружина почувається дуже добре(температура стабільна 36.6), тато  в stand by режимі з температурою 37.3», – повідомив Савко.

Зі слів Назара, він продовжує кашляти і в нього з’явився біль з правого (нижнього) боку спини, хоча температура нормальна - 36.6 (про всяк випадок приймаю азитроміцин).

Співак зазначив, що його діти на цю хворобу взагалі не реагують, тобто здорові,

«Продовжуємо чекати результати ПЛР-тесту», – підсумував Назар. На його думку, після послаблення карантину  станеться великий сплеск захворюваності, бо все тільки починається.

Також Назар закикав не робити тести ПЛР, якщо немає симптомів хвороби. «Аналізи обробляються в міру їх надходження до лабораторії. І в тій черзі одному хворому треба дочекатися аналізу наприклад 10 не хворих людей. І це чекання деколи межує з життям і смертю. Слідкуйте за літніми батьками. При високій температурі варто все ж везти до лікарні, а не ризикувати лікувати вдома», – зазначив співак.

Станом на 08.00 год у Львові та на Львівщині підтверджено 1136 випадків інфікування коронавірусом, з них 32 – летальні, 225 пацієнтів одужало. За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 290 ПЛР-тестів, з яких 38 – позитивні (з них – 21 це мешканці Львова).

Загалом за весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 4474 особи, госпіталізовані – 555, на амбулаторному лікуванні – 3919 осіб, виписані – 395 осіб. Зараз у лікарні перебуває 168 осіб, з них в реанімації – 7 осіб, на апаратні ШВЛ – 4 особи. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено – у 1136 осіб, 32 людей померло. 225 пацієнтів одужало.

В Україні станом на 20 травня підтверджено 19 230 випадків Covid-19, з них 5 955 одужали, 564 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 354 випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: