Лікарі з’ясували, як зріст людини впливає на схильність до захворювання раком

Лікарі з’ясували, як зріст людини впливає на схильність до захворювання раком
Кожні десять сантиметрів зросту підвищують небезпеку злоякісних новоутворень на 13% - дослідники

В Україні на початку 2019 року було зареєстровано понад мільйон людей з онкологічними захворюваннями, - МОЗ

Лікарі стверджують, що високі люди частіше хворіють на рак на відміну від низьких.

«Це пояснюється тим, що в організмі високих людей більше клітин, а отже клітини частіше діляться. Це підтверджують відразу декілька наукових досліджень.

За дослідженнями американського Ієшива-університету в Нью-Йорку, кожні десять сантиметрів зросту підвищують небезпеку злоякісних новоутворень на 13%. За їх даними, великий зріст корелюється з раком грудей, колоректальним раком, раком яєчників, щитовидної залози і меланоми у жінок у віці від 50 до 79 років.

Дослідники з Каролінського університету у Швеції, вивчали медичні історії майже п’яти мільйонів людей за останні 50 років і з’ясували: кожні додаткові десять сантиметрів зросту збільшують небезпеку онкологічних захворювань у жінок на 18%, а у чоловіків - на 11%. Мова йде передусім про рак грудей і шкіри.

За інформацією спеціалістів з Оксфордського університету (Велика Британія), які проаналізували інформацію про понад мільйонів жінок, кожні додаткові десять сантиметрів зросту збільшують ризик виникнення понад десяти видів раку на 16%. У самої великої групи добровольців (зріст понад 175 сантиметрів) вірогідність злоякісної пухлини була у середньому на 37% вища, ніж у низькорослій групі (ріст нижче 152 сантиметрів).

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я опублікувало статистику захворювань раком серед громадян України. Згідно з цією інформацією, в Україні на початку 2019 року було зареєстровано понад мільйон людей з онкологічними захворюваннями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: