Ляшко пояснив, чому в МОЗ немає поденної статистики загальної смертності

Ляшко пояснив, чому в МОЗ немає поденної статистики загальної смертності
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

Смертність фіксує Держслужба статистики, зазначив Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що Міністерство охорони здоров’я не володіє статистикою загальної поденної смертності порівняно з минулим роком.

Про це Ляшко розповів в ефірі телеканалу hromadske.

Причиною цьому він назвав те, що розпорядником цих даних є Державна служба статистики, а також тривалий процес підтвердження смерті конкретної людини.

«Смертність фіксується зовсім іншими механізмами, її оприлюднює Державна служба статистики. Ми також беремо звідти інформацію, якою користуємось, зокрема, і коли порівнюємо динаміку (смертності — ред.)», — зазначив Ляшко.

Головний санлікар пояснив, що питання смертності ще проходить через реєстраційну службу, а кожен випадок смерті людини має бути підтверджений судово-медичним експертом і патологоанатомом.

«Поденної загальної смертності в нас немає — тому що це питання не до Міністерства охорони здоров’я. У нинішніх умовах запровадити оперативний збір щоденної смертності неможливо технічно… Я розумію, чому так відбувається. Тому що підняти систему знизу на національний рівень, верифікувати її — це нам Державна служба статистики дає на 20-те число цього місяця за попередній місяць. Тобто інформацію за квітень ми маємо в травні після 20-го числа», — додав він.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 липня підтверджено 44 998 випадків Covid-19. За добу зафіксовано 664 нових випадків коронавірусу, це на 42 випадки менше, ніж учора (706). Одужали – 433 (вчора 88), загалом за час пандемії вилікувались 19 548 осіб. Померли за добу – 14 (вчора 12), загалом летальних випадків – 1 173.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: