Під заборону потрапив популярний препарат для зміцнення кісток

Під заборону потрапив популярний препарат для зміцнення кісток

В Україні заборонили реалізацію і застосування препарату «Кальцій-Д3 Нікомед Форте»

18 липня Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на реалізацію і застосування препарату «Кальцій-Д3 Нікомед Форте» у зв'язку з негативним висновком про якість. Про це повідомила прес-служба відомства.

Заборонили препарат серії 11429329, 11433082 - «Кальцій-Д3 Нікомед Форте» в жувальних таблетках по 60 штук у флаконі, по одному флакону в картонній коробці виробництва Такеда АС, Норвегія.

Всі аптеки зобов'язані перевірити свої склади на наявність забороненого препарату. Якщо таблетки будуть знайдені, їх повинні вилучити з ужитку і помістити під карантин до наступного розпорядження Держслужби з лікарських засобів.

Нагадаємо, раніше болезаспокійливий препарат індійського виробництва «Комбіспазм» потрапив під тимчасову заборону в Україні. 

Також Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила антибактеріальний препарат «Офлоксин 200» виробництва компанії «Зентіва» (Чехія) та препарат «Лізоретик», що застосовується для лікування артеріальної гіпертензії.

Крім того, тимчасово заборонили «Ванатекс Комбі», ліки проти гіпертензії, у зв’язку з рішенням Європейської Агенції лікарських засобів, через можливий вміст канцерогенів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: