Ситуація з Covid-19 є загрозливою: на Буковині черговий антирекод

Ситуація з Covid-19 є загрозливою: на Буковині черговий антирекод
У Чернівецькій області зафіксували рекордну кількість нових заражених коронавірусом

Про антирекорди на Буковині повідомляють вже три доби поспіль

Увечері п'ятниці, 14 серпня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу Covid-19 підтвердили у 170 людей, що є найвищим показником за весь час пандемії, тоді як лабораторний центр опрацював 704 зразки.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Зазначимо, що про антирекорди на Буковині повідомляють вже три доби поспіль.

«Ситуація з коронавірусом в області є загрозливою. І набагато більш тривожною, ніж вона була у квітні-травні. Але іншого шляху, крім як інформувати про ризики та закликати людей дотримуватися соціальної дистанції, немає», – зазначив посадовець.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 47 пацієнтів.

За даними Чернівецької ОДА, в області зафіксували ще два летальні випадки серед пацієнтів із підтверженим Covid-19: помер 71-річний мешканець Заставнівського району, який, окрім коронавірусу, мав двобічну пневмонію та супутні захворювання – ішемію, важку серцеву недостатність. Також у Кіцманській ЦРЛ померла 78-річна пацієнтка із двобічною пневмонією та ішемією.

Станом на 14 серпня у буковинських лікарнях перебувають 438 людей. У 271 пацієнта підтвердили коронавірус. Стан 37 хворих медики оцінюють як важкий.

«З них у реанімаціях – 34, на апаратах штучної вентиляції легень – 0», – розповіли в облдержадміністрації.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 7 434 людини. Серед них 235 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 5 451 – одужав. 

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 14 серпня зафіксовано  1732 нових випадків коронавірусу, це на 140 випадків більше, ніж учора (159). Загалом летальних випадків від початку пандемії –  2011, за добу - 19 (вчора 22). Одужало 46 797, за добу 581 людина (вчора 530). Загалом від початку пандемії заразилося коронавірусом 87 872 українці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: