Степанов підпише наказ про початок масової діагностики на коронавірус у понеділок

Степанов підпише наказ про початок масової діагностики на коронавірус у понеділок
Степанов розраховує на те, що запровадження масової ІФА-діагностики дасть змогу значно розширити коло осіб, яких будуть тестувати

Нині планується використовувати тести, які мають європейські сертифікати

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов має намір у понеділок підписати наказ про запровадження масової ІФА-діагностики (Імуноферментний аналіз) для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції Covid-19.

Про це він сказав на брифінгу у суботу.

«Уже розроблений механізм тестування, де визначено у тому числі коло осіб та у який спосіб ми будемо тестувати. Ми дуже розраховуємо на це тестування. У понеділок вже буде підписаний відповідний наказ міністра охорони здоров’я щодо запровадження ІФА-тестувань», – сказав Степанов.

За його словами, нині планується використовувати тести, які мають європейські сертифікати, а також очікується завершення випробування тестів українського виробництва. «Ми вважаємо, що можемо їх теж починати використовувати», – сказав урядовець.

Степанов розраховує на те, що запровадження масової ІФА-діагностики дасть змогу значно розширити коло осіб, яких будуть тестувати.

За даними МОЗ, станом на 9:00 16 травня в Україні 17 858 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 528 нових випадків.

Станом на 16 травня в Україні кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19, від початку пандемії – 17 858 (+528 за попередню добу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: