В Україні перевіряють на коронавірус усіх померлих від пневмонії

В Україні перевіряють на коронавірус усіх померлих від пневмонії

«У стандарти надання медичної допомоги внесено зміни, і у всіх, хто помер від пневмонії, забирається інфекційний матеріал і передається на дослідження у вірусологічну лабораторію» – Ляшко

«У стандарти надання медичної допомоги внесено зміни» – Ляшко

У всіх померлих від пневмонії людей в Україні беруться зразки інфекційного матеріалу для проведення аналізів на виявлення збудника коронавірусу.

Про це заявив у неділю на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«У стандарти надання медичної допомоги внесено зміни, і у всіх, хто помер від пневмонії, забирається інфекційний матеріал і передається на дослідження у вірусологічну лабораторію. Там проводиться діагностика і встановлюється, чи є збудник коронавірусної хвороби в даному інфекційному матеріалі», – розповів Ляшко.

Як повідомлялося, станом на 12 квітня в Україні зафіксовано 2 777 випадків захворювання на Covid-19. За останню добу отримано 266 повідомлень щодо нових підтверджених випадків. На відміну від минулої доби, кількість заражених на Covid-19 зменшилася на 42 випадки. Загалом 89 людей вже одужали – повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: