На Житомирщині згорів недіючий храм, віряни якого пересварились через конфесію

На Житомирщині згорів недіючий храм, віряни якого пересварились через конфесію

На Житомирщині згоріло приміщення недіючої церкви в селі Попільня Попільнянського району. Про це інформує Управління ДСНС у Житомирській області.

Повідомленні про інцидент надійшло до Служби порятунку вранці 4 серпня. На місце події виїхали вогнеборці 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що вогнем охоплено перекриття церкви та полум’я поширилося на покрівлю. Церква не працювала вже 4 роки. Вона переобладнана для богослужінь з будівлі колишньої школи, одноповерхова, дерев’яна, обкладена цеглою. Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу додаткові сили та засоби для підвозу води.

Зусиллями двох відділень рятувальників о 05:47 пожежу було локалізовано. Оскільки будівля дерев’яна, бійці ДСНС тривалий час розбирали та проливали її конструкції, аби запобігти повторному займанню. Ліквідація – о 09:45.

Попередня причина пожежі – коротке замкнення в електромережі. Усі обставини події наразі встановлюються фахівцями.

Храм не діяв, через вірян, які не дійшли згоди щодо його конфесійної приналежності, повідомило місцева єпархія Московської церкви.

«Багатостраждальний Свято-Миколаївський храм в селі Попільня перетерпів не одну подію – прекрасні молитовні служби Богу, вінчання, хрестини, сварки жителів села, бійки. Врешті-решт здавалось всіх влаштувала ситуація, коли церква стоїть закрита», - сказано у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: