Окупанти обмежили доступ до сайту кримських правозахисників

Окупанти обмежили доступ до сайту кримських правозахисників
Невідомі в масках прийшли 27 жовтня на засідання «Кримської солідарності»
Фото: Радіо Свобода

Заблокованою виявилася і сторінка громадського об'єднання в Instagram

В окупованому Криму обмежили доступ до інтернет ресурсу громадського об'єднання «Кримська солідарність», який презентували 27 жовтня. Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомила кримськотатарська активістка, правозахисниця Лутфіє Зудієва.

«Сайт працював у відкритому доступі вже кілька днів, пару місяців ми його тестували перед запуском, а сьогодні на зустрічі Солідарності офіційно презентували. Але вже до вечора люди почали нам писати, що доступ до сторінки обмежений і зайти на сайт можна тільки включивши VPN. За словами нашого техніка, на даний момент заблокована IP адреса сторінки», - розповіла Зудієва.

Активіст також додала, що заблокованою виявилася і сторінка громадського об'єднання в Instagram.

Російські наглядові відомства в Криму не коментують блокування сайту «Кримської солідарності».

На засідання «Кримської солідарності» в Сімферополі 27 жовтня прийшли співробітники російської прокуратури в супроводі невідомих в масках, а також співробітника поліції.

Адвокатам Едему Семедляєву, Лілії Гемеджі, а також координатору громадського об'єднання «Кримська солідарність» Діляверу Меметову вручили застереження про недопущення порушення законодавства в сфері екстремізму і тероризму.

Після початку окупації Криму російська влада практикуює масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із організацією «Хізб ут-Тахрір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: